Radikalne promjene: Gugl sprema veliki redizajn početne stranice - Vijesti.me
PRVE PROMJENE NAKON DVIJE DECENIJE

Radikalne promjene: Gugl sprema veliki redizajn početne stranice

Gugl je rekao da će nove dodatke na početnoj stranici prvi dobiti korisnici SAD, i to odmah, a ostatak svijeta tokom sljedećih nekoliko nedjelja

Google
Google (Foto: Shutterstock)

Doba jednostavnosti kada je "manje bilo više" gotovo je za Gugl. Kompanija koja je počela sa internet pretraživačem, a danas nudi nudi niz digitalnih usluga, najavila je da će njena početna stranica doživjeti redizajn - prvi od 1996. godine.

Promjena će biti radikalna i na stranici će uskoro moći da se pronađu vijesti i druge korisne informacije, piše britanski Gardijan.

Guglove mobilne stranice ove sadržaje imaju još od 2012. godine, pa je sasvim razumljiv korak prema ujednačavanju desktop i mobilnog ekrana. 

Kompanija je u srijedu najavila da će svoju početnu stranicu dodatno prilagoditi korisnicima pomoću tehnologije "Google Now" i naprednih algoritama za mašinsko učenje. 

“Na stranici ćete moći da vidite sportske rezultate i video-snimke najboljih poteza, najnovije vijesti, zanimljive snimke, najnovija muzička izdanja, priče koje biste mogli da pročitate i još mnogo toga. Početna stranica zavisiće od vaše interakcije s Guglom i trendova iz cijelog svijeta, ali i vaše uže geografske regije”, rekla je Šaši Takur, potpredsjednica za inženjerstvo u Guglu. 

Korisnici će takođe moći da prate teme i vijesti iz filma, muzike, sporta i drugih tema direktno iz rezultata. 

Gugl je već jednom pokušao da uvede ličnu dimenziju u svoj pretraživački servis u obliku iGoogle stranice. Ta usluga pokrenuta je 2005. godine, ali ukinuta je 2013. u novembru. Doduše, iGoogle je prikazivan samo onima koji su se prijavili na tu posebnu verziju Guglove početne stranice. 

Gugl je rekao da će nove dodatke na početnoj stranici prvi dobiti korisnici SAD, i to odmah, a ostatak svijeta tokom sljedećih nekoliko nedjelja.


Najčitanije iz sekcije Vijesti