Rafailovićeva dala ostavku, Franoviću se drma fotelja

Politička kombinatorika izazvala potres u Turističkoj organizaciji Budva uoči jedne od do sada najglamuroznije organizacije dočeka Nove godine, koji je planiran da traje čak pet dana
426 pregleda 2 komentar(a)
Mladen Franović (novina)
Mladen Franović (novina)
Ažurirano: 15.11.2018. 06:47h

Samo dan nakon što je javnosti predstavljen jedan od najglamuroznijih javnih dočeka koje organizuje budvanska Turistička organizacije u proteklih dvije decenije, predsjednica Izvršnog odbora najmoćnije lokalne turističke organizacije u Crnoj Gori Kristina Kika Rafailović podnijela je neopozivu ostavku.

Pored toga, na mjestu vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije najvjerovatnije više neće biti Mladen Franović.

Rafilovićka, koja se nalazila na čelu Turističke organizacije pune dvije godine kao kadar Demokratskog fronta, napustila je funkciju, kako je istakla, iz moralnih razloga, i time omogućila da se realizuje postkoalicioni sporazum koji je budvanska vlast zaključila sa Crnogorskom.

Upravo se Demokratski front, kao ustupak da se zaključi sporazum, odrekao nekoliko funkcija, kako bi se omogućio izbor njihovog kandidata Marka Bata Carevića za gradonačelnika krajem decembra.

Po koalicionom sporazumu zaključenom sredinom jula, Crnogorskoj je pripalo mjesto prvog potpredsjednika Opštine, predsjednika Izvršnog odbora Turističke organizacije Budve, sekretara za društvene djelatnosti, a ponuđeno im je i mjesto zamjenika direktora Komunalnog preduzeća, kao i da vode i opštinsku Kancelariju za anitikorupciju.

I dok je Rafailovćka svojim potezom stvorila mogućnost da se kadar Crnogorske imenuje na mjesto koje je do sada pokrivala, potresi u Turističkoj organizaciji time nijesu završeni. Naime, 16. novembra završava se konkurs za izbor direktora. Spekuliše se da ovu funkciju, koja po koalicionom sporazumu pripada kadru Demokrata, ubuduće neće obavaljati dosadašnji vršilac dužnosti, nekadašnji odbornik te partije Mladen Franović.

Prema nezvaničnim informacijama, biće potpuno iznenađenje ko će se sve prijaviti na konkurs, pa će time biti i jasno da li će koalicija biti saglasna da u narednih dvije godine, koliko traje mandat, funkciju direktora Turističke organizacije, inače najprofitnijeg preduzeća u Budvi, čiji je budžet čak tri miliona eura, voditi druga osoba bliska Demokratama.

Upravo na rad Franovića opozicione DPS i SD, pa i Crnogorska su imali najviše zamjerki, i gotovo da nema skupštinskog zasjedanja da se ne vode oštre polemike oko strategije i načina promocije Budve u protekle dvije godine.

Ostaje da se vidi, na koji će način se završiti kadovska kombinatorika i imenovati novi funkcioneri u Turističkoj organizaciji, kojoj predstoji organizovanje najzahtjevnijeg petodnevnog novogodišnjeg programa na otvorenom do sada.

Bonus video: