Rajzing Rajnke položila zakletvu u Stejt dipartmentu

Rajnke je rođena u Virdžiniji, preko tri decenije je služila u američkoj i inostranoj komercijalnoj službi u sklopu Ministarstva trgovine kao strateg i zagovornik trgovinskih interesa SAD širom svijeta, sa naglaskom na Evropu i jugoistočnu Aziju
220 pregleda 0 komentar(a)
Džudi Rajzing Rajnke, zakletva, Foto: US Embassy Podgorica
Džudi Rajzing Rajnke, zakletva, Foto: US Embassy Podgorica
Ažurirano: 21.11.2018. 16:15h

Nova ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke položila je zakletvu u Stejt dipartmentu u Vašingtonu.

Kako je objavljeno na Twitter nalogu ambasade SAD u Podgorici, crnogorski ambasador u Vašingtonu, Nebojša Kaluđerović, prisustvovao je događaju.

Rajnke je rođena u Virdžiniji, preko tri decenije je služila u američkoj i inostranoj komercijalnoj službi u sklopu Ministarstva trgovine kao strateg i zagovornik trgovinskih interesa SAD širom svijeta, sa naglaskom na Evropu i jugoistočnu Aziju.

Od 2013. do 2017. godine, bila je zamjenica generalnog direktora Odsjeka za globalna tržišta u Ministarstvu trgovine i kao pomoćnik sekretara i generalnog direktora gotovo dvije godine. U toj ulozi upravljala je programima i resursima od preko 250 miliona dolara sa gotovo 1.600 zaposlenih u SAD i više nego 75 zemalja širom svijeta.

Radila je u šest misija SAD u inostranstvu, uključujući vođenje operacija i velike inostrane trgovinske misije u Indiji, Filipinima i Tajlandu, navodi se na sajtu Bijele kuće.

Rajnke je diplomirala na "Smith" koledžu i magistrirala javne poslove na Univerzitetu "Princeton".

Govori njemački, osnovni francuski, bahasa indonežanski i tajlandski.

Rajnke je mjesto ambasadorke naslijedila od Margaret En Uehare, koja je diplomatsku misiju u Crnoj Gori počela u decembru 2014. godine.

Bonus video: