Reno povlači 15.000 vozila na dodatne provjere

Rojalan je izjavila da su provjere automobila drugih proizvođača pokazale neprihvatljivo visok nivo emisije štetnih gasova, ali nije željela da ih imenuje
61 pregleda 0 komentar(a)
reno, Renault, Foto: Shutterstock
reno, Renault, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.01.2016. 17:44h

Francuska automobilska kompanija Reno povukla je iz prodaje 15.000 automobila sa dizel motorima kako bi provjerila emisiju štetnih gasova, saopšteno je danas iz francuskog ministarstva za zaštitu životne sredine.

U saopštenju se navodi da filteri na povučenim automobima nisu bili adekvatni za ljetnje vremenske uslove.

"Reno je odlučio da povuče određen broja vozila, odnosno 15.000 automobila, kako bi ih provjerio i popravio, tako da sistem za filtriranje funkcioniše u svim vremenskim uslovima“, izjavila je Segolen Roajal za radio RTL.

Ministarka životne sredine naglasila je da su prethodna testiranja automobila, koja nisu bila izvedena u pravim uslovima vožnje, bila nedovoljna.

Ona je izjavila da u ponovnim testiranjima vozila francuskog proizvođača nisu pronađene kopije lažnih softvera, kao što je to bio slučaj kod njemačkog giganta Folksvagena.

Rojalan je izjavila da su provjere automobila drugih proizvođača pokazale neprihvatljivo visok nivo emisije štetnih gasova, ali nije željela da ih imenuje.

Bonus video: