Rizik se isplati: Hrvatski VIDI za iPad ušao u Top 50 omiljenih aplikacija u SAD

Za iPad platformu je potreban nešto zahtjevniji pristup obradi sadržaja, što zahtjeva i veći angažman. Ali, redakciji se isplatilo da podnese takav napor
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.09.2011. 18:43h

Iako je američko tržište prepuno medija, rizik i inovativnost se isplate: Hrvatski informatički časopis VIDI, koji u štampanom izdanju izlazi već 17 godina, našao se na čak 45. mjestu među 3-350 News publikacija na američkom iTunes Storeu i time se svrstao među Top 50 aplikacija u SAD, prenose hrvatski mediji.

U pitanju je iPad aplikacija, za koju su hrvatski autori pripremili izdanje na engleskom jeziku pod imenom VIDI Magazine. Izdanje je prilagođeno globalnom tržištu i, osim što je prevedeno na engleski, sadržajno je i tehnički usavršeno i dorađeno za iPad platformu posebno popularnu u SAD.

VIDI Magazine je preporučen i u rubrici "New & Noteworthy" te "What's Hot" na američkom iTunes Storeu, a dobro se kotira i na drugim velikim tržištima kao što su Velika Britanija i Njemačka, u kojoj je preporučen u rubrici "Neu und Beachtenswert" na njemačkom iTunes Storeu.

"Napravili smo ovo ne samo kako bi bili prvi hrvatski časopis koji je otišao na svjetsko tržište nego i da podstaknemo ostale hrvatske izdavače da se okrenu cijelom svijetu. Naši novinari su odlični, možda i iznad svjetskog ranga. Jer poslovni i politički milje u kojem su stasali postavljao je pred njih i veće zahtjeve nego je to u razvijenom svijetu. Šteta je ne iskoristiti takav potencijal", kaže osnivač VIDI-a Tomislav Kotnik.

Za iPad platformu je, dodaje Kotnik, potreban nešto zahtjevniji pristup obradi sadržaja, što zahtjeva i veći angažman. Ali, redakciji se isplatilo da podnese takav napor.

"Sadržaj našeg časopisa obogatili smo s mnogo multimedije i dodatnih mogućnosti, a vezan je za najnovije uređaje i najviše domete visoke tehnologije koju našim pristupom želimo približiti široj publici", dodaje Kotnik.

Bonus video: