Sa tuđom ličnom podizao novac u banci

“Kako je ispričao, ličnu kartu pronašao je u jednoj banci u Podgorici dok je čekao red na šalteru. Rekao je da je taj dokument njemu nepoznatog čovjeka tada stavio u džep i da je kasnije isplanirao da je zloupotrijebi, jer je osoba koja je navodno izgubila ličnu kartu njegovih godina i sličnog izgleda”, ispričao je izvor iz policije
425 pregleda 11 komentar(a)
Darko Pejović hapšenje, Foto: Vuk Lajović
Darko Pejović hapšenje, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 25.06.2018. 06:22h

Inspektori za privredni krminal iz Budve prekjuče su ispred zidina Staroga grada uhapsili Podgoričanina Darka Pejovića (41), zbog sumnje da je sa ukradenom ličnom kartom iz jedne od banaka podigao 4.100 eura.

Pejović se šetao i držao u ruci manji kofer, kada su mu prišli inspektori i pokazujući legitimacije naredili da sa njima pođe do obližnjeg automobila.

Ubrzo je stigla i policijska marica, pa Podgoričanin uhapšen i odveden u Centar bezbjednosti Budva.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, on je prije desetak dana došao u Budvu.

“Kako je ispričao, ličnu kartu pronašao je u jednoj banci u Podgorici dok je čekao red na šalteru. Rekao je da je taj dokument njemu nepoznatog čovjeka tada stavio u džep i da je kasnije isplanirao da je zloupotrijebi, jer je osoba koja je navodno izgubila ličnu kartu njegovih godina i sličnog izgleda”, ispričao je izvor iz policije.

Plan mu je uspio, jer radnica na šalteru budvanske poslovnice nije primijetila da je riječ o drugoj osobi.

“Službenica mu je saopštila koliko ima novca na računu i pitala ga koliko želi da podigne, a on je rekao da će uzeti sve sa računa”, saopštio je sagovornik “Vijesti”.

Isti izvor tvrdi da je uhapšeni inspektorima rekao da su mu pare potrebne zbog troje djece koje sa njegovom suprugom žive u Srbiji.

Takođe je kazao da ne poznaje čovjeka čiju je ličnu kartu iskoristio.

Pejović je po nalogu kotorskog tužioca zadržan 72 sata u pritvoru, a juče je uz krivičnu prijavu za krivično djelo - prevara, priveden sudiji za istragu Osnovnog suda u Kotoru Špiru Pavićeviću.

Pavićević je potvrdio za “Vijesti” da je saslušao Pejovića u prisustvu tužioca i branioca, nakon čega mu je odredio pritvor do 30 dana.

“Vijestima” je rečeno da je Pejović na saslušanju kod sudije rekao da se kaje zbog učinjenog.

Upućen je u Spuški istražni zatvor.

Kažnjavan je više puta.

Bonus video: