Samsung Galaxy Note 9 bi mogao imati ključnu stvar koja fali iPhoneu X

Tri kompanije trenutno vode bitku oko toga koja će snabdijevati Samsung komponentom koja bi im omogućila korišćenje ove novine modela koji će biti predstavljen u drugoj polovini 2018. godine
64 pregleda 1 komentar(a)
Samsung, Foto: Reuters
Samsung, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.10.2017. 20:13h

Analitičar kompanije KGI Securities Ming-Či Kuo navodi da će sljedeća perjanica Samsungove serije Galaxy Note najvjerovatnije imati skener otiska prsta ispod ekrana.

Tri kompanije trenutno vode bitku oko toga koja će snabdijevati Samsung komponentom koja bi im omogućila korišćenje skenera, sudeći po dokumentu KGI Securities u koji je Biznis insajder imao uvid.

To znači da će korisnici novog mobilnog uređaja, koji će biti predstavljen u drugoj polovini 2018. godine, moći da otključaju svoj telefon jednostavnim prislanjanjem prsta na njegov ekran.

Upravo tu funkciju planirao je da uključi i Apple u svoj nadolazeći iPhone X, ali se od nje odustalo ranije ovog ljeta, usljed približavanja rokova za proizvodnju, prenosi Biznis insajder.

Novi iPhone X je umjesto toga dobio Face ID, naprednu tehnologiju prepoznavanja lica koja se zasniva na upotrebi 3D senzora.

Bonus video: