SD: Čudi kritika HGI upućena Vladi

"Raduje najava HGI da će se konkretnim predlozima uključiti u priču oko daljeg razvoja aerodroma, iako ih podsjećamo da su već više od mjesec dana dostupna ponuđena koncesiona dokumenta od strane Ministarstva saobraćaja"
99 pregleda 5 komentar(a)
Zdravko Mitrović, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Zdravko Mitrović, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ažurirano: 16.09.2018. 16:04h

Socijaldemokrate Crne Gore saopštile su da su začuđene konstatacijom HGI da se dugo godina Aerodromima upravlja bez jasne vizije i određivanja prioriteta.

Predsjedništo HGI danas je saopštilo da aerodromi treba da ostanu u državnom vlasništvu i da modernizacija treba da bude prioritet.

"Najprije, HGi je skoro dvije decenije u Vladi, pa konstatacija da ista ta Vlada preko Odbora direktora dugo godina upravlja Aerodromima bez jasne vizije i određivanja prioriteta je u najmanju ruku zbunjujuća. Takođe, potpredsjednik Opštine Tivat i predsjednik Opštinskog odbora HGI Tivat je povodom priče o davanju u zakup Aerodroma Tivat izjavio: "Kao generator razvoja turizma i saobraćajne komunikacije, aerodrom se pokazao kao uspješan brend. Za istaći je da se iz godine u godinu, bilježi rast prometa putnika te se ove sezone očekuje, a po najavama uprave, rekordan broj putnika. Ovo je razlog više da kapital koji se prihoduje sa ove strane ostane u javnoj kasi. Uspješan razvoj i planiranje proširenja aerodromskih kapaciteta iz sopstvenih prihoda su pokazatelj dobrog gazdovanja sa više nego održivim preduzećem. Dopustite mi da konstatujem da se suverenitet jedne države može poistovjetiti sa suverenitetom/nezavisnošću vazdušne i morske luke te iste države"", navodi se u saopštenju koje potpisuje predsjednik OO SD Tivat Zdravko Mitrović.

Socijaldemokrate su ponovile da su Aerodromi jedno od najuspješnijih preduzeća u Crnoj Gori.

"Zahvaljujući Vladi kao osnivaču, Odboru direktora kojeg bira Vlada, menadžmentu preduzeća kojeg bira Odbor direktora i prije svega svim zaposlenim u Aerodromima koji su za 15 godina od kada su aerodromi preuzeti od JAT-a, od jednog problematičnog subjekta po više osnova napravili preduzeće koje slovi za jednog od najuspješnijh operatora vazdušnih luka u regionu. Svakako raduje najava HGI da će se konkretnim predlozima uključiti u priču oko daljeg razvoja aerodroma, iako ih podsjećamo da su već više od mjesec dana dostupna ponuđena koncesiona dokumenta od strane Ministarstva saobraćaja", navodi se u saopštenju.

Bonus video: