SDP: Predstavnik Demokrata morao da napusti skup u Budvi kada je čuo uvrede na račun Crne Gore

"Nekako se na osnovu svega nameće zaključak da Demokrate, po pitanju istorijskog trajanja i odnosa prema građanskom konceptu države, misle, nažalost, isto kao i DF”
215 pregleda 28 komentar(a)
pokoljenja djela sude, proslava oslobođenja budve, Foto: Vuk Lajović
pokoljenja djela sude, proslava oslobođenja budve, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 08.11.2018. 10:24h

Prisustvo predsjednika Opštine Budva Dragana Krapovića skupu u tom gradu u organizaciji udruženja “Srpski narod Boke” demantovao je stav Demokratske Crne Gore, čiji je visoki funkcioner, da tu partiju ne interesuju identitetska pitanja, saopšteno je iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Kako je navedeno u saopštenju SDP-a sa tog skupa u Budvi su poslate poruke “koje duboko vrijeđaju crnogorsku državu i njen građanski koncept”.

“Poruke o nekakvom “ujedinjenju srpskih zemalja i oslobađanju srpskog mora” neodoljivo podsjećaju na devedesete godine prošlog vijeka i politiku velikodržavlja i nacionalizma koja je zapalila bivšu Jugoslaviju. I akteri su manje više isti kao i tada, samo djelimično čudi što će na takvom skupu, u prvom redu, predstavnik partije koja sebe smatra građanskom”, navodi se u saopštenju SDP-a.

JWPlayer video mesto

Dodaju da poruke koje su se čule sa skup imaju samo jedan cilj “da manipulisanjem istorijom dodatno podijele građane".

“Pa se pitamo što će na takvom skupu neko čiji je slogan “Pobjede, a ne podjele”. Ako je predstavnik Demokrata bio kojim slučajem u zabludi, pa došao na ovaj skup u dobroj namjeri, onda ga je morao napustiti čim je čuo brojne uvrede na račun Crne Gore ili recimo poruka “o oslobađanju srpskog mora i ujedinjenju srpskih zemalja”. Nekako se na osnovu svega nameće zaključak da Demokrate, po pitanju istorijskog trajanja i odnosa prema građanskom konceptu države, misle, nažalost, isto kao i DF”, dodaje se u saopštenju.

Iz SDP-a su pozvali predsjednika Demokrata Aleksu Bečića da saopšti javnosti da li je njihov predstavnik prisustvovao, uz njegovu saglasnost skupu.

“Na kojem se vrijeđala Crna Gora. Ako se ne ogradi od prisustva onda će biti jasno da suštinski misli jednako kao govornici i organizatori skupa”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: