SDT istražuje šverc cigareta u Baru

Službenici SPO u Sotonćima oduzeli pun šleper cigareta bez akciznih markica. Istraga nastavljena u skladištima carinske zone u luci Bar
689 pregleda 14 komentar(a)
osumnjičenji, šverc cigareta, Foto: Boris Pejović
osumnjičenji, šverc cigareta, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.08.2018. 06:04h

Službenici Specijalnog policijskog odjeljena (SPO) u četvrtak veče su na putu između Bara i Podgorice zaplijenili pun kamion švercovanih cigareta.

Tom prilikom uhapšeni su Barani Dragan Šušter i Radovan Brajković, kao i Podgoričanin Stefan Vujačić.

Šleper sa cigaretama bez akciznih markica navodno je napustio luku Bar i krenuo prema glavnom gradu, kada ga je presreo SPO. Istraga Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) je u toku, a juče su saslušana dvojica osumnjičenih. Iz Uprave policije saopšteno je da je oduzeto oko 65 hiljada šteka cigareta bez akciznih markica, a ukupne vrijednosti od oko 1,4 miliona eura.

Prema informacijama “Vijesti” istraga je juče nastavljena u skladištima slobodne zone u luci Bar, gdje su, prema sumnjama, utovarene te cigarete.

“Službenici Sektora kriminalističke policije - Specijalnog policijskog odjeljenja juče su u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Bar, a postupajući po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, kontrolom teretnog vozila pronašli i oduzeli oko 65.000 šteka inostranih cigareta bez akciznih markica, vrijednih 1,4 miliona eura”, piše u saopštenju UP.

Uhapšeni se sumnjiče za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i krijumčarenje.

Službenici SPO su, kako je saopšteno iz UP, u Sotonćima blizu Bara, kontrolisali šleper marke „iveco“, koji je u vlasništvu preduzeća iz Bara i tom prilikom su pronašli i oduzeli sporne cigarete.

“Pronađene i oduzete cigarete su predate službenicima Uprave carina na dalju nadležnost. Službenici SPO intenzivno preduzimaju dalje mjere i radnje na identifikovanju organizatora i drugih članova ove kriminalne organizacije”, navodi se u saopštenju UP.

Ovo je prva veća zapljena cigareta od avgusta prošle godine, kada je, zbog drastičnog povećanja akciza, značajno poraslo crno tržište duvanskih proizvoda.

Bonus video: