Simović: Iskazujemo istinsku brigu prema prirodi

Vlada je, u okviru aktivnosti za očuvanje i unapređenje šumskih resursa, za aktivnost pošumljavanja opredijelila 200.000 eura
52 pregleda 1 komentar(a)
Milutin Simović, Foto: Mpr.gov.me
Milutin Simović, Foto: Mpr.gov.me
Ažurirano: 12.11.2018. 12:00h

Akcija pošumljavanja, 630 hiljada sadnica, po jedno stablo za svakog građanina, ima za cilj da probudi najširu društvenu energiju i konkretnim činjenjem pokaže zajedničku brigu i odgovornost za očuvanje dragocjenih prirodnih resursa kakve su šume, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović u Bijelom Polju je učestvovao u jednoj od akcija pošumljavanja koje sprovode Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Uprava za šume na cijeloj teritoriji Crne Gore.

"Zbog toga, danas smo ovdje svi zajedno i lokalna samouprava i mladi i civilni sektor i naši međunarodni partneri i Vlada. I svi zajedno vraćamo šumi ono što joj treba i pripada. Ovakvim akcijama svi zajedno iskazujemo istinsku brigu o prirodi, i ne samo brigu, već i konkretna djela", kazao je Simović.

Dodao je da će biti posađene sadnice i za one "sa čijih adresa dolaze samo kritike".

"Danas ćemo posaditi i po jednu sadnicu i za one sa čijih adresa, umjesto djela čujemo samo kritike i graju. Graja i kritika ne sade sadnice i ne brinu o životnoj sredini", rekao je Simović.

Pošumljavanju na lokalitetu Blatka, u selu Lozna, osim predstavnika Ministarstva i Uprave za šume, učestvovali su predstavnici lokalne samouprave na čelu sa predsjednikom Opštine Petrom Smolovićem, predstavnici Udruženja privatnih vlasnika šuma iz Bijelog Polja, koncesionara "Šik Lim", predstavnici lovačkih organizacija Bijelog Polja i Petnjice, učenici JU Srednje stručne škole u Bijelom Polju, kao i predstavnici više nevladinih organizacija.

Vlada je, u okviru aktivnosti za očuvanje i unapređenje šumskih resursa, za aktivnost pošumljavanja opredijelila 200.000 eura.

Bonus video: