Sjutra u Tivtu počinje peti Hakaton

Naziv ovogodišnjeg Hakatona je „Hakuj turizam“, pa će se učesnici moći predstaviti interesantnim konceptima, hardveru, softveru, korisničkom iskustvu i upotrebljivosti potencijalnog rješenja u ovoj oblasti
75 pregleda 0 komentar(a)
Hakaton, Foto: Hakaton
Hakaton, Foto: Hakaton
Ažurirano: 25.05.2017. 10:45h

Softverska kompanija „Logate“ i digitalna zajednica Crne Gore „Digitalizuj.me“ najavili su da sjutra počinje jubilarni peti Hakaton, koji će se od 26. do 28. maja održati na lokaciji Almara Beach Club u Tivtu.

Kako su kazali, događaj je namijenjen programerima, projekt menadžerima, grafičkim i interfejs dizajnerima, svima koji temu kreiranja aplikacija doživljavaju bliskom, a puni su kreativnih ideja.

Na ovogodišnjem Hakatonu takmičiće se ukupno devet timova - četiri iz Srbije, jedan iz Bosne i Hercegovine, jedan iz Hrvatske i tri iz Crne Gore.

"Trideset četiri učesnika, od kojih su četiri žene, predstavljaju uglavnom iskusne ljude u programiranju. Neki od njih su radili u Google-u, Microsoftu, te učestvovali na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi, na raznim svjetskim Hakatonima i osvajali neka od prva tri mjesta," kazali su organizatori.

Naziv ovogodišnjeg Hakatona je „Hakuj turizam“, pa će se učesnici moći predstaviti interesantnim konceptima, hardveru, softveru, korisničkom iskustvu i upotrebljivosti potencijalnog rješenja u ovoj oblasti.

Osam planiranih timova, navode organizatori, moći će iskoristiti "sve što tehnologija danas dozvoljava i napraviti nešto što može pomoći promociji turizma u Crnoj Gori."

Iako su dosadašnji Hakatoni trajali 24 sata, ovog puta je trajanje produženo na tri dana, sa željom da se dobiju što kvalitetnija rješenja.

U slučaju pobjede na Spark.me Startup takmičenju, pobjednika ovogodišnjeg Hakatona očekuje potencijalno učešće na konferenciji TechCrunch Disrupt u San Francisku u septembru.

Bonus video: