Šljivančanin: DPS iza leđa građana sprema privatizaciju NP Durmitor

"Neborjeno puta su poslušnici DPS-a dokazali da su im invstitori i 'strateški partneri' preči od građana, a njihov nemar, nerad i nestručnost ubijaju Taru i NP Durmitor. Tome se mora stati na put prije nego što bude kasno i ne bude više ostalo ništa što se može uništiti, pokloniti ili prodati"
287 pregleda 2 komentar(a)
Darko Šljivančanin, Foto: Demokratska Crna Gora
Darko Šljivančanin, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 11.11.2018. 11:00h

Na sjeveru ništa novo, godinu za godinom, i tako već deceniju, pred i post izborna obećanja lokalne vlasti su ista. Po poznatom DPS receptu obećanja se ne ispunjavaju, već se građanima Žabljaka pokušava predstaviti idilično stanje, saopštio je odbornik Demokrata u SO Žabljak, Darko Šljivančanin.

"Skoro deset godina najavljuje se nova staza i žičara na Savinom kuku i osnježavanje postojeće staze, ali od obećanja nema ništa. DPS je maksimalno angažovao svoju mašineriju neistinitih obećanja i kupovine glasova pred lokalne izbore u maju. Međutim, kako su prošli izbori tako su i mašine utihnule", navodi se u saopštenju.

I dok će i ova zimska sezona, kao i prethodne, propasti zbog infrastrukture za zismki turizam, dodaje Šljivančanin, svjedoci smo da se prethodnih dana u medijima opet uveliko najavljuje da će se "možda" tokom 2019. godine završiti projekat dovođenja vode sa Modrog jezera.

"Samo još da se dogovore za šta će ta voda biti. Za osnježavanje staze koja nema sniježne topove, za piće, jer i u 21. vijeku veliki je broj domaćinstava koji nemaju riješeno vodosnadbijevanje, ili za poljoprivrednu proizvodnju, pošto su farmeri godinama na gubitku zbog nepostojećeg vodosnabdijevanja?"

Dok, kako navodi Šljivančanin, DPS obećava kako će riješiti sve probleme građana, "iza leđa svih spremaju privatizaciju NP Durmitor.

"'Strateškom partneru' napravili su i opremili restoran da njim upravlja, i omogućili da pravi bungalove za izdavanje na Crnom Jezeru. Kako čujemo ovih dana, isti investitor biće odgovoran i za naplatu takse za rafting na rijeci Tari", saopštio je Šljivančanin.

On je kazao i da pod pritiscima javnosti i medija zbog užasnog stanja sa otpadom u i oko korita Tare, direktor NP Durmitor, Tomo Pajović, se po "drugi put u svojoj dugoj karijeri spustio do rijeke".

"Spustio se kako bi kamere zabilježile momenat kada će radnici Nacionalnog parka i njihov direktor raditi ono za šta su plaćeni od građana - održavati rijeku čistom".

"Neborjeno puta su poslušnici DPS-a dokazali da su im invstitori i 'strateški partneri' preči od građana, a njihov nemar, nerad i nestručnost ubijaju Taru i NP Durmitor. Tome se mora stati na put prije nego što bude kasno i ne bude više ostalo ništa što se može uništiti, pokloniti ili prodati", zaključuje se u saopštenju odbronika Demokrata, Darka Šljivančanina.

Bonus video: