Šta vam sve donosi iOS 7?

Podržani uređaji su ajfon 4, 4S, 5, ajped 2, 3 i 4 kao i peta generacija muzičkog plejera ajpod
4 komentar(a)
Ažurirano: 19.09.2013. 07:31h

Kompanija Apple je novu verziju operativnog sistema iOS 7 najavila prije nekoliko mjeseci, a korisnici ajfona, ajpeda i ajpoda danas mogu da nadograde besplatno svoje uređaje.

Prva promjena koja se primijeti jeste izgled ikonica i fonta koje su sada više zaobljene i prema riječima čelnika kompanije mnogo je ljepši i prijemčiviji oku.

Kontrolni centar je doživio male promjene i sada korisnik ima brzi pristup svim bitnim funkcijama poput uključivanja svjetla sa zadnje strane, kontrole povezivanje, muzike i osvjetljenja. To je moguće uraditi bez potrebe da se isključi ili pauzira aplikacija.

Ujedno omogučen je AirDrop zbog čega će deljenje podataka biti mnogo jednostavnije, a notifikacijama je sada moguće pristupiti direktno, bez potrebe za otključavanjem ekrana.

Korišćenje kamere je pojednostavljeno i dodate su neke nove opcije poput mogućnosti da se mijenja oblik ivica fotografija i prije samog okidanja.

Predstavljeno je i zumiranje prilikom snimanja. Kod galerije, korisnik sada može da uključi automatsko grupisanje fotografija uz pomoć lokacije na kojoj su napravljene.

"Siri", virtualni asistent dobio je podršku za francuski i njemački jezik, kao i nove komande uključujući mogućnosti za pokretanjem glasovnih poruka, uključivanje blututa i podešavanje osvijetljenosti jednostavnom naredbom. Uz to, tu je pretraživanje Tvitera i Vikipedije.

Podržani uređaji su ajfon 4, 4S, 5, ajped 2, 3 i 4 kao i peta generacija muzičkog plejera ajpod.

Kako bi nadogradili svoj telefon, tablet ili plejer potrebno je da na računaru imate instaliranu posljednju verziju Ajtjunsa i putem nje uradite nadogradnju.

Galerija

Bonus video: