Stanović i pred sudijom ćutao o svirepom ubistvu: Poslat iza spuških bedema

“Naredbom za sprovođenje istrage stavljeno je na teret mom branjeniku izvršenje krivičnog djela teško ubistvo iz člana 144 tačka 1 i 4. To znači da je izvršio krivično djelo na svirep način i iz koristoljublja, po tvrdnji tužioca. Pritvor mu je određen na osnovu tačke 1, 2 i 4”, rekao je Stanovićev branilac Zoran Piperović
324 pregleda 14 komentar(a)
Arsenije Stanović, Foto: Savo Prelević
Arsenije Stanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.06.2018. 15:55h

Istražni sudija podgoričkog Višeg suda Miroslav Bašović poslao je juče u pritvor Arsenija Stanovića (22) osumnjičenog za ubistvo ukrajinske državljanke Anastasije Lašmanove (30).

Njegov branilac, advokat Zoran Piperović, “Vijestima” je rekao da je Stanoviću pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke, teškog načina izvršenja krivičnog djela i visine zaprijećene kazne.

Kotoranin ni pred sudijom za istragu nije pričao o zločinu koji se 11. maja dogodio u tamošnjem naselju Dobrota.

Dan ranije ćutanjem se branio i pred tužiocem, kom je priveden nakon hapšenja u Albaniji.

“Naredbom za sprovođenje istrage stavljeno je na teret mom branjeniku izvršenje krivičnog djela teško ubistvo iz člana 144 tačka 1 i 4. To znači da je izvršio krivično djelo na svirep način i iz koristoljublja, po tvrdnji tužioca. Pritvor mu je određen na osnovu tačke 1, 2 i 4”, rekao je Piperović.

On nije želio da se izjašnjava o detaljima dispozitiva naredbe za sprovođenje istrage.

Sin smijenjenog šefa Ispostave granične policije Aerodroma Tivat Zorana Stanovića uhapšen je u noći između subote i nedjelje u Tirani.

Albanska policija lisice na ruke stavila mu je nakon što su im kolege iz Crne Gore javile da će otac pokušati da mu omogući bijeg iz te države.

Prema saznanjima “Vijesti”, kada ih je policija zaustavila u Tirani, stariji Stanović upravljao je automobilom kosovskih registarskih oznaka, u kom je bio i osumnjičeni za svirepo ubistvo.

Navodno, suspendovani funkcioner Uprave policije namjeravao je da pomogne sinu da pobjegne u Sjedinjene Američke Države.

Dvadesetdvogodišnjak je policiji bježao od 13. maja, kada su inspektori kotorske policije posumnjali da može imati veze sa ubistvom svoje bivše djevojke.

U prvim danima istrage iz UP su tvrdili da za sinom njihovog službenika tragaju kako bi ga saslušali u svojstvu građanina. Za ubistvo Lašmanove zvanično je osumnjičen 1. juna, nakon što su završena vještačenja tragova izuzetih tokom uviđaja.

Iz policije su tada saopštili da ga sumnjiče da je Lašmanovu ubio 11. maja ujutro, zadajući joj oštrim predmetom više ubodnih rana u predjelu glave i tijela, i jak udarac mehaničkim oruđem u predijelu potiljačnog dijela glave.

Lašmanova je bila izvršna direktorka milionski vrijednih kompanija.

Bonus video: