Startuje društvena mreža, samo za 200 najbogatijih

Projekat je pokrenuo biznismen indijskog porijekla Vivek Ranadive (54), a novi "Facebook za ljude koji upravljaju svijetom” kombinuje Facebook, Twiter, mail, sms i Skipe
89 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.01.2012. 23:29h

Nova društvena mreža TopCom, kojoj će moći da pristupe samo bogati i slavni biće predstavljena na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu.

"Facebook za svjetske lidere" predstaviće softverska kompanijeTibko u Davosu, gdje će se sastati više od 40 šefova država i 18 predsjednika najvećih svjetskih banaka.

Novoj društvenoj mreži mogu se priključiti samo oni koji spadaju u 200 najbogatijih ljudi na svijetu.

Projekat je pokrenuo biznismen indijskog porijekla Vivek Ranadive (54), a novi "Facebook za ljude koji upravljaju svijetom” kombinuje Facebook, Twiter, mail, sms i Skipe.

Ranadive je razvio TopCom kroz svoju softversku kompaniju Tibko Softver, osnovanu 1997. godine u Palo Altu.

Njegov cilj je da promjeni svijet tako što će 200 najbogatijih podstaći da direktno komuniciraju preko ove mreže. Ideja je jednostavna,bogati vole da se druže sa bogatim, a sajt ima za cilj da eliti obezbjedi proširivanje socijalnih i poslovnih kontakata, piše Daily Mail.

Ipak, njihov glavni zadatak je posao. Budući da većina najbogatih spada u kategoriju preduzetnika ili vrhunskih menadžera, ideja je da oni ovaj sajt koriste kako bi pronašli dobavljače, klijente, investitore, partnere…

Koncept ima podršku osnivača Svjetskog ekonomskog foruma Klausa Švaba koji je pohvalio ideju kreiranja ovakve mreže.

Bonus video: