Suđenje za ubistvo Medina: Prijetnje ili osveta za udarce?

Martinović je kazao da mu je Pavlović ispričao kako mu je Ulama psovao majku i da mu je nakon par dana kazao da ima ideju kako da se revanšira Ulami
1315 pregleda 0 komentar(a)
Ilija Pavlović, Foto: Filip Roganović
Ilija Pavlović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 06.11.2018. 17:47h

Pritvorenik Marko Mitrović kazao je u Višem sudu da mu je Ilija Pavlović u Istražnom zatvoru ispričao da ga je Vladimir Ulama napao, ali prijetnje, kako je kazao, nije pominjao.

On i Duško Martinović, svjedočili su u nastavku suđenja Ulami za ubistvo Nemanje Medina. Na prethodnom glavnom pretresu, Pavlović je ispričao da mu je Ulama u zatvoru govorio da će ga ubiti i da će završiti kao Medin i pozvao njih za svjedoke.

Mitrović je rekao da mu Pavlović nijednom nije pomenuo da mu je Ulama prijetio.

Martinović je kazao da mu je Pavlović ispričao kako mu je Ulama psovao majku i da mu je nakon par dana kazao da ima ideju kako da se revanšira Ulami.

“Rekao je da će nešto da napiše, da optuži Ulamu kao da mu je ovaj rekao - ‘Završićeš mi kao Medin’”, naveo je Martinović.

Očevidac napada Ulame na Pavlovića u prostorijama za posjete u spuškom zatvoru, službenik ZIKS-a Mirko Damjanović, ispričao je da je 10. maja Ulama udario Pavlovića dva do tri puta sa leđa i da je on pritrčao da ih razdvoji.

“Ulamu sam uhvatio, okrenuo ga i on je praktično sam izašao iz prostorije. Ulama nije ništa govorio Pavloviću, sve je to kratko trajalo”.

Svjedok Zorana Kozlica, Pavlovićeva djevojka, rekla je da mu je bila u posjeti na dan incidenta - rekla je da je tada primijetila dva momka kako stoje na mjestu za primopredaju stvari.

Tvrdi da je desetak minuta pred kraj posjete jedan od tih momaka prišao Pavloviću i počeo da ga udara: “Nisam čula šta se dešava, nastao je haos. Da nije bilo gužve, možda bih i čula šta se priča s one strane stakla. Od obezbjeđenja nikog nije bilo u sali”, rekla je ona.

U sudnici je odgledan snimak sa kamera video nadzora iz prostorije za posjete Istražnog zatvora, na kojem se vidi kako Ulama prilazi Pavloviću dok ovaj sjedi i drži slušalicu. Ulama ga jednom udara s leđa, od udarca Pavlović pada, a potom mu Ulama zadaje još četiri udarca. Službenik ZIKS-a ustaje sa stolice iz ćoška prostorije i zaustavlja Ulamu.

Bonus video: