T- mobile predstavio dvostruko brži internet (HSDPA+)

Modemi će se u prodaji naći u svim T-Centrima, po cijeni od 0 do 79 eura, zavisno od izbora paketa za Mobilni internet
0 komentar(a)
internet, Foto: Shutterstock.com
internet, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 14.09.2011. 12:43h

T-Mobile korisnici će prvi u Crnoj Gori imati pristup HSDPA + tehnologiji koja omogućava brzinu prenosa podataka do 42 Mbps (megabita u sekundi), rečeno je na današnjoj konferenciji za medije Crnogorskog Telekoma.

Korisnici mobilnog interneta će tako, uz nove modeme koji podržavaju ove brzine, moći da surfuju dvostruko brže nego do sada, i to u šest gradova: u Podgorici, Baru, Budvi, Kotoru, Herceg Novom i Žabljaku.

“Superiorne tehnologije su naš imperativ, kazala je direktor Tehnike mr Eva Ulićević.

“Sada, sa HSDPA + tehnologijom i novim brzinama do 42Mbps, posebno nas raduje što će naši korisnici prvi osjetiti vrhunske domete novih 3G tehnologija: brži pristup željenim sadržajima, veće prosječne i maksimalne brzine. Sve to zajedno vodi nas korak bliže razvoju i implementaciji 4G tehnologije".

Iz Crnogorskog Telekoma kažu da su uložili preko 100 miliona eura u razvoj mobilne mreže i uvođenje novih tehnologija, a najavljuju ulaganje "više desetina miliona eura u sljedeće četiri godine“.

Direktor Marketinga Džejson King pokazao je novinarima novi modem koji korisnicima Mobilnog interneta omogućava brzine prenosa podataka do 42 Mbps.

Modemi će se u prodaji naći u svim T-Centrima, po cijeni od 0 do 79 eura, zavisno od izbora paketa za Mobilni internet.

Bonus video: