Taksi u Podgorici možete naručiti i putem interneta

Ideja je zaista dobra, ali bi možda još bolje bilo kada bi postojalo centralno mjesto za naručivanje vozila bilo koje taksi službe
430 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.01.2012. 10:36h

Jeste li znali da usred Podgorice taksi možete da naručite i putem interneta?

Na stranici http://www.web2taxi.me postoji jednostavna forma sa tri polja, gdje izaberete taksi službu (trenutno je naveden samo broj Alo taksija - 19700), i korisničko ime i lozinku. Podatke za pristup dobijate u toku registracije na tom servisu. Registracija se obavlja slanjem SMS-a sadržine reg na broj 069019700.

"Ako zaboravite lozinku, možete se ponovo registrovati", sugerišu autori servisa.

Ideja je zaista dobra, ali bi možda još bolje bilo kada bi postojalo centralno mjesto za naručivanje vozila bilo koje taksi službe. Na taj način bi padajući meni u kojem korisnik sada bira samo 19700, imao smisla, jer bi na istom mjestu bila lista i svih drugih taksi službi koje omogućavaju naručivanje vozila putem weba.

Kada bi ta stranica bila jedinstveno mjesto za naručivanje taksija, tada bi i broj za registraciju bio jedinstven i ne bi se odnosio na jednu taksi firmu.

Brojač posjeta je nepotreban. Ako već treba nekom pokazati koliko posjeta bilježi konkretna lokacija, možda je bolje opredijeliti se za prijavu na Google Analytics, servis kompanije Google za praćenje posjećenosti.

Raduje činjenica da se stvari kreću u ovom pravcu, pa moža neki naš taksista bude slijedio primjer kolege iz Čikaga.

Rašid Temuri, koji taksira ulicama glavnog grada američke savezne države Ilinois, je otvorio Twtiter nalog, koji vodi pod imenom @ChicagoCabbie i putem koga komunicira sa svojim mušterijama.

Osim toga, on pozive prima koristeći i servise kao što su FourSquare, Facebook i Google Latitude.

Američki časopis “Ars Technica” piše da Temuri ne samo da je na ovaj način povećao promet, već gradi i odanu mrežu mušterija koje mu se rado vraćaju.

Na kraju, za domaće tržište možda valja razmisliti o kreiranju aplikacije za pametne telephone i uređaje (iPad, iPhone, Android, Windows…), jer su pogodniji za upotrebu interneta u hodu.

Bonus video: