Tamara Brajović savjetuje Mila Đukanovića

Brajović je kao predstavnik ministarstva bila član pregovaračke Radne grupe za 31. poglavlje koje se odnosi na vanjsku, bezbjednosnu i odbrambenu politiku
1264 pregleda 7 komentar(a)
Milo Đukanović, Igor Lukšić, Foto: Zoran Đurić
Milo Đukanović, Igor Lukšić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.11.2018. 06:44h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović imenovao je Tamaru Brajović iz Ministarstva vanjskih poslova za savjetnicu za vanjsku politiku.

Brajović je na tu funkciju imenovana početkom novembra, nakon dugogodišnjeg angažmana u Ministarstvu koje sada vodi Srđan Darmanović.

Ona je kao predstavnik ministarstva bila član pregovaračke Radne grupe za 31. poglavlje koje se odnosi na vanjsku, bezbjednosnu i odbrambenu politiku.

U vrijeme dok je na čelu ministarstva bio Igor Lukšić, Brajović je pokrivala funkciju direktorke Direkcije za UN i druge međunarodne organizacije.

Ona je bila i dio Vladinog akcionog tima zaduženog za Lukšićevu kandidaturu za generalnog sekretara UN.

Lukšić je kasnije odustao od kandidature.

U Đukanovićevom kabinetu već je funkcioner Bošnjačke stranke (BS) Amer Halilović kao savjetnik za pitanja zdravstvene i socijalne zaštite. Predsjednik države je krajem jula za generalnog sekretara imenovao i bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića.

U kabinetu predsjednika se nalaze i Milan Roćen, kao glavni savjetnik predsjednika, i Andrijana Marković koja je imenovana za savjetnika predsjednika za odnose sa javnošću.

Roćen i Marković su bili u Đukanovićevom savjetničkom timu i u vrijeme kada je bio na funkciji premijera.

Bonus video: