Apple priprema 12-inčni Retina MacBook za ovu godinu

Skoro je sigurno da će laptop imati “Retina” tip ekrana, mada nije poznato da li će se označavati kao Pro, Air ili će Apple koristiti neku novu oznaku
0 komentar(a)
MacBook, Foto: Shutterstock
MacBook, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.07.2014. 06:51h

Prije nekoliko dana pojavila se vijest da će Apple odložiti 12-inčni MacBook računar zbog problema sa budućim Broadwell procesorima, a nova (takođe neprovjerena) informacija kaže da bi ovaj laptop ipak mogao da se pojavi do kraja ove godine.

Skoro je sigurno da će laptop imati “Retina” tip ekrana, mada nije poznato da li će se označavati kao Pro, Air ili će Apple koristiti neku novu oznaku, obzirom da se očekuju još manje dimenzije od postojećih Air laptopova.

Forma MacBook Air laptopova je izuzetna, ali već pomalo stara i Apple svakako mora da razmišlja o fizičkom osvježenju.

“Retina” ekran će sasvim sigurno morati da se pojavi kod nasljednik Air laptopova, obzirom da se nerijetko ističe da je jedina mana ovih računara rezolucija ekrana.

Neke od glasina kažu da bi novi 12-inčni MacBook mogao čak da ne posjeduje ventilatore za hlađenje, što ide u prilog najavama da će biti izuzetno tanak, a za ovakav poduhvati očigledno su neophodni i Broadwell procesori.

Bilo kako bilo, Apple do sada faktički nije prikazao ništa bitno što se tiče hardvera tokom ove godine, a nadamo se da će na prezentacijama u septembru i oktobru to biti ispravljeno.

Bonus video: