Besplatne 4G kartice u Telenoru

Ovom inicijativom Telenor želi da što većem broju svojih korisnika omogući korišćenje savremenih usluga u najvećoj 4G mreži u Crnoj Gori
6787 pregleda 0 komentar(a)
Telenor
Telenor

Telenorovi korisnici koji u svojim uređajima imaju 2G ili 3G kartice mogu ih od danas besplatno zamijeniti 4G karticom, i tako uživati u još bržem internetu. Uz svaku zamijenjenu karticu Telenor poklanja i tri gigabajta besplatnog interneta.

Kartice se mogu zamijeniti u Telenorovim prodavnicama, a potrebno je da uređaj koji se koristi podržava 4G mrežu. Iz organizacionih i logističkih razloga, Telenor će, putem SMS poruka, obavijestiti korisnike kada mogu doći da zamijene karticu. Potrebno je da korisnici sačekaju da najprije dobiju to obavještenje, nakon čega mogu posjetiti neku od Telenorovih prodavnica.

Ovom inicijativom Telenor želi da što većem broju svojih korisnika omogući korišćenje savremenih usluga u najvećoj 4G mreži u Crnoj Gori. Prema rezultatima istraživanja koje je sprovela Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, Telenor ima najveći broj 4G baznih stanica u zemlji, čak 364, a u 95% slučajeva za usluge prenosa podataka koristi se 4G tehnologija. Rezultati mjerenja pokazuju i to da se, u urbanim sredinama, u Telenor mreži dostižu prosječne brzine od 43,5 Mbps u download-u, odnosno 34,0 Mbps u upload-u.

To znači da u Telenor mreži korisnici mogu, gdje god da se nalaze, nesmetano da surfuju internetom, preuzimaju velike količine podataka i koriste najnaprednije aplikacije.