Dugo očekivani Galaxy Fold stiže na tržište

Sa 5G konekcijom u pojedinim zemljama, korisnici će moći da iskuse najbržu mrežu do sada
929 pregleda 1 komentar(a)
Sa sajma u Berlinu, Foto: Marija Racković
Sa sajma u Berlinu, Foto: Marija Racković

“Najljepši način da proslavite 50 godina uspješnog poslovanja je da pokažete najnovije, najbolje i uređaje sa najmodernijom tehnologijom”, kaže za "Vijesti" direktor marketinga Samsunga Milan Vujović.

Da Samsung nakon više decenija i žestoke konkurencije na tržištu uspješno krade pažnju tehnološke javnosti pokazali su redovi na štandu na kojem se mogla vidjeti njihova uzdanica pod imenom Galaxy Fold.

Tehnološki najnapredniji mobilni telefon na svijetu, od prekjuče je u prodaji u Južnoj Koreji, a već od 18. septembra biće dostupan i potrošačima u Francuskoj i Njemačkoj, a nedugo zatim i u Singapuru, Velikoj Britaniji i SAD-u, i to u nijansama Cosmos Black i Space Silver.

Sa 5G konekcijom u pojedinim zemljama, korisnici će moći da iskuse najbržu mrežu do sada.

Galaxy Fold posjeduje prvi na svijetu Infinity Flex displej od 7.3 inča koji se preklapa u kompaktan uređaj sa ekranom na poklopcu i nudi nove mogućnosti multitaskinga, gledanja video zapisa, igranja igara i raznih drugih opcija koje će upotpuniti jedinstveno korisničko iskustvo.

Na tržištu regiona, a time ni u Crnoj Gori, za sada ga, ipak, kaže Vujović, neće biti:

„Vjerujem da će tehnologija koju ima Fold tek doživjeti svoj procvat i čiju ćemo pravu primjenu tek vidjeti u budućnosti. Za sada ga neće biti ni u jednoj zemlji regije, ali u svakom slučaju nakon početka prodaje na odabranim svjetskim tržištima, očekujemo da će u jednom trenutku biti dostupan i u našm regionu.“

Tokom posljednjih mjeseci Samsung je usavršavao Fold, pa su su poboljšani dizajn i konstrukcija uređaja-što sugeriše da će kompanija ovoga puta imati više sreće sa svojim preklopnim modelom. Naime, nakon što se pokazalo da ekran nije previše izdržljiv, južnokorejska kompanija odgodila je početak prodaje tog modela sve do prije nekoliko dana.

Jedan od najinovativnijih uređaja današnjice prodavaće se po cijeni od oko 2 hiljade dolara, a veliko interesovanje za Fold na IFA-i sugeriše da ljubitelji tehnologije o cijeni neće previše brinuti.

Osim Folda, Samsung je u Berlinu predstavio i brojne druge pametne proizvode i tehnologije dizajnirane da prate savremeni život, te još jednom dao jasnu sliku budućnosti.

Bonus video: