Džejms Bond mijenja mobilni: Nokijom u rat protiv kriminala

Tajni agent Džejms Bond godinama je bio vjeran Sonijevim telefonima, pa je tako i u posljednjoj pustolovini “Spectre” koristio Xperiju Z5. Ali, sada je došlo vrijeme za promjenu
2026 pregleda 0 komentar(a)
Nokia, Foto: Nokia
Nokia, Foto: Nokia

Kao što je “aston martin” automobil koji automatski vežemo uz Džejmsa Bonda, tako je i godinama Soni, te Soni Erikson bio mobilni telefon kojeg je koristio 007. ali, sada će u novom filmu, “No time to die” koristiti telefone iz Nokije.

Tajni agent Džejms Bond godinama je bio vjeran Sonijevim telefonima, pa je tako i u posljednjoj pustolovini “Spectre” koristio Xperiju Z5. Ali, sada je došlo vrijeme za promjenu.

Iako je premijera filma odgođena do novembra zbog koronavirusa, iz Nokije su potvrdili da će agent 007 u filmu “No time to die” (Za smrt nema vremena) koristiti Nokijin prvi 5G telefon.

HMD Global je potvrdio da će 8. marta objaviti i video u kojem će prikazati svoje nove uređaje. Zvijezda oglasa biće Lašana Linč koja glumi agentkinju Nomi. Oglas je nadahnut filmom, a režirala ga je Ama Asante, dobitnica BAFTA nagrade. Inače, radi se o dosad najjačoj kampanji HMD Globala koja sugeriše da ove godine možda žele i ostaviti jači trag na tržištu mobilnih telefona.

Taj novi top model Nokia će predstaviti 19. marta, ali u filmu će se pojaviti i Nokia 7.2 sa trostrukom kamerom i Zeiss optikom te legendarna Nokia 3310.

S obzirom na najavu da je objavljivanje filma odgođeno do 12. novembra, pred publikom je uzbudljiva godina iščekivanja njegovog izlaska. Malo je kulturnih dobara koja smještaju tehnologiju u srce njihove privlačnosti kao “Za smrt nema vremena”. “Film je posvećen inovacijama, zajedno s nevjerovatnom tehnologijom koja je ugrađena u svaki Nokia pametni telefon, što ove naše uređaje čini jedinim koje bi iko - čak i agent 007 - mogao zatrebati, a to čini naše partnerstvo snažnim i utjicajnim”, rekao je Juho Sarvikas, HMD Globalov direktor proizvodnje.

Bonus video: