Epl na jesen predstavlja tri modela Ajfona 11

Novi pametni telefoni će imati Eplov A13 čip interno poznat pod kodnim imenom Cebu, odnosno model T8030
1492 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kompanija Epl namjerava ove jeseni predstaviti tri modela novog Ajfona 11.

Novi pametni uređaji će imati Eplov A13 čip interno poznat pod kodnim imenom Cebu, odnosno model T8030.

Prema riječima onih koji su već vidjeli uređaje, sva tri Ajfonra 11 će i dalje imati Lightning port, što je suprotno pojedinim medijskim spekulacijama da će Epl preći na USB-C port nakon promjene na Ajpedu Pro prošle godine, piše Kliks.

Modeli Ajfona 11 su poznati kao D42 (Ajfon 12,3), koji će zamijeniti Ajfon XS, D43 (Ajfon 12,5) koji mijenja Ajfon XS Max te N104 (Ajfon 12,1), koji će poslužiti kao nasljednik Ajfona XR. D42 i D43 će imati 3x OLED Retina ekran, dok će N104 zadržati 2x Liquid Retina ekran kao i aktuelna generacija. Sva tri Ajfona će imati istu rezoluciju kao i prethodnici.

Uređaji koji mijenjaju Ajfon XS modele će imati tri zadnje kamere u kockastom obliku, a izvori tvrde da će dizajn biti sličan onom o kojem se spekulisalo. Dodatni prostor će zauzeti kamera koja može napraviti fotografiju širokog ugla. Ova kamera će omogućiti i Smart Frame koji će snimiti prostor oko okvira fotografija i videa tako da će korisnik moći promijeniti perspektivu, prilagoditi okvir i praviti korekcije. Dodatne informacije će biti zadržane ograničeni period nakon čega će automatski biti odbačene zbog zaštite privatnosti.

Prednja kamera Ajfona 11 će takođe biti poboljšana, te će podržavati slo-mo snimanje pri 120 slika po sekundi.

Bonus video: