Fejsbuk uvodi najveće promjene dosad - Vijesti.me
PLAVA BOJA ODLAZI U ISTORIJU

Fejsbuk uvodi najveće promjene dosad

Najviše je odjeknula najava o promjeni dizajna pa tako logo Fejsbuka više neće biti kvadratnog oblika, već kružnog

Zakerberg
Zakerberg (Foto: Reuters)

Osnivač Fejsbuka, Mark Zakerberg najavio je na godišnjoj konferenciji ove kompanije velike, vjerovatno najbrojnije do sada, promjene za tu društvenu mrežu i ostale aplikacije ove kompanije.

Osim što će doći do drastičnih promjena u dizajnu, šef Fejsbuka uvjerava da je plan kompanije da na prvo mjesto stavi privatnost i sigurnost korisnika.

Najviše je odjeknula najava o promjeni dizajna pa tako logo Fejsbuka više neće biti kvadratnog oblika, već kružnog, a prvi put mijenja se i boja. Mobilna aplikacija biće pretežno bijela, a prepoznatljiva plava odlazi u istoriju, kako prenosi hrvatski portal Indeks.

Poruke koje će se slati putem Mesindžera biće potpuno šifrovane što znači da Fejsbuk više neće vidjeti njihov sadržaj. Platforma će biti potpuno integrisana sa Votsapom.

Jedna od novina je i da će Instagram uvesti i probnu opciju „privatnog brojača lajkova“. Posjetioci profila tako ne bi vidjeli broj lajkova dok bi vlasnik profila imao pristup tom podatku, navodi Jutarnji list.

Takođe, biće više „kratkotrajnih“ načina dijeljenja sadržaja u porukama, što znači da neće biti trajnog zapisa o njima.

Osim toga, objave na Instagramu više neće morati da počnu fotografijom ili videom. Sadržaj će moći da se dijeli i tekstom, stikerima ili crtežima.

„Znam da, blago rečeno, naša reputacija nije najjača kad je privatnost u pitanju, ali fokusirali smo se na pronalazak načina da zaštitimo privatnost korisnika“, poručio je Zakerberg.


Vidi sve komentare

Najčitanije iz sekcije Tehno