Huavej se priprema: Pad međunarodne isporuke pametnih telefona od 40 do 60 odsto?

Marketinški i prodajni menadžeri Huaveja interno procenjuju da bi ove godine kompanija mogla da isporuči između 40 i 60 miliona manje pametnih telefona, a taj pad planiraju donekle da nadoknade u Kini
3593 pregleda 0 komentar(a)
Huavej, Foto: Reuters
Huavej, Foto: Reuters

Kineski tehnološki gigant Huavej priprema se za pad međunarodnih isporuka pametnih telefona od 40 do 60 odsto, piše Blumberg.

Pozivajući se na osobe upoznate sa situacijom, Blumberg piše da kompanija razmatra opcije koje uključuju povlačenje s inostranih tržišta najnovijeg modela svog pametnog telefona Honor 20.

Prodaja telefona počeće 21. juna u djelovima Evrope a rukovodioci će nadzirati lansiranje i možda će prekinuti isporuke ako prodaja bude išla loše.

Marketinški i prodajni menadžeri Huaveja interno procenjuju da bi ove godine kompanija mogla da isporuči između 40 i 60 miliona manje pametnih telefona, a taj pad planiraju donekle da nadoknade u Kini, navodi Blumberg.

U jeku američko-kineskog trgovinskog rata adminsitracija predsjednika Donalda Trampa stavila je Huavej na spisak sumnjivih kompanija kojima je zabranjeno da prodaju tehnološku opremu što prijeti samom opstanku Huaveja.

Huavej u mnogome zavisi od djelova proizvedenih u SAD za svoje telefone.

Grupa je od 2018. na meti Vašingtona.

SAD sumnjaju da kompanija dozvoljava kineskim obavještajnim službama da koriste njihovu opremu da špijunira komunikacije preko mobilnih mreža u svijetu.

Bonus video: