I Srbija od danas na Google Street View-u

Aplikacijom su pokriveni Beograd, Niš i Novi Sad a predstavnici Googlea su ranije najavili da će specijalni automobili te kompanije obići blizu 70 gradova i sela u Srbiji
54 pregleda 3 komentar(a)
Beograd na Street View-u, Foto: Screenshot (Google)
Beograd na Street View-u, Foto: Screenshot (Google)
Ažurirano: 24.07.2014. 08:24h

Od danas možete virtuelno prošetati ulicama Beograda, Niša i Novog Sada zahvaljujući Google Street View servisu koji je stigao u Srbiju.

Google je 10. jula najavio skori početak rada servisa Google Street View u Srbiji a danas je ovaj servis i zvanično dostupan svima. Google Street View servis omogućava korisnicima virtuelne šetnje ulicama gradova Srbije i pomaže u lakšem snalaženju.

Ovom aplikacijom pokriveni su Beograd, Niš i Novi Sad a predstavnici Googlea su ranije najavili da će za tri do četiri mjeseca specijalni automobili te kompanije obići blizu 70 gradova i sela u Srbiji da bi snimili lokacije i tako ih učinili dostupnim na Street View servisu za pregledanje na računarima, tabletima, smartfonima...

Zahvaljujući novom servisu korisnici mogu virtuelno da se kreću i istražuju ulice putem panoramskih slika zabilježenih iz perspektive posmatrača. Street View je dostupan i u okviru Google Earth aplikacije i na Google mapama za mobilne uređaje.

Google vozilo je prvi put primjećeno sredinom oktobra prošle godine na ulicama Beograda a nešto kasnije i u Nišu i Novom Sadu.

Predstavnici Google-a nedavno su boravili i u Crnoj Gori, gdje su sa predstavnicima Vlade razgovarali o mogućnosti da se i crnogorski gradovi uskoro nađu na popularnom servisu Street View.

Bonus video: