Kako da nađete izgubljeni telefon

Možete više uređaja da vežete za svoj Google nalog, tako da bilo koji pametni uređaj možete pronaći
4751 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Svakome se desilo, barem jednom u životu, da je negdje ostavio ili izgubio telefon i da ne može da ga odmah pronađe. Dešava se i da telefon neko ukrade ili slučajno pronađe i zadrži. Dok traje potraga, postoji par savjeta koji će vam omogućiti da što prije pronađete svoj uređaj.

Većina korisnika na ovim prostorima koristi Android telefone koji su vezani za Google mejl nalog. Google svojim korisnicima daje mogućnost da pronađu svoj uređaj uz pomoć opcije pod nazivom “Find my device”.

Sve što je potrebno je da u podešavanjima svog telefona uključite opciju “Find my device” i da zatim na veb adresi google.com/android/find testirate da li Googl može da pronađe vaš telefon putem bilo kojeg pretraživača.

Ako ste sve uradili kako treba, telefon ćete moći da locirate uz pomoć Googleove mape i da čak pratite njegovo kretanje ako je, na primjer, ostao u nekom vozilu ili ga je neko slučajno ili namjerno pokupio.

Kada dođete do lokacije gdje je vaš telefon, ali i dalje ne vidite gdje je, tu je i opcija putem koje možete da ga pustite da zvoni, tako što ćete odabrati “Play sound” iz vašeg veb pretraživača. Telefon će zvoniti najglasnije što može, čak i ako je na “silent” režimu.

Kao još jedan vid zaštite, Google dozvoljava da odmah postavite i šifru na svoj telefon. Ova jedinstvena šifra koju sami odredite se postavlja uz pomoć opcije “Secure device”. Na taj način osoba koja je uzela vaš uređaj neće moći da ga otključa i ugasi ga.

Najljepša stvar je što možete više uređaja da vežete za svoj Google nalog, tako da bilo koji pametni uređaj, kao što je tablet, telefon ili laptop, možete pronaći na ovaj način.

Bonus video: