NASA Space Apps izazov po prvi put u Crnoj Gori

Međunarodni NASA Space Apps izazov traje 48 sati i održava se u različitim gradovima širom svijeta između 18. i 20. oktobra
776 pregleda 1 komentar(a)
Međunarodni hakaton, Foto: KSI Montenegro
Međunarodni hakaton, Foto: KSI Montenegro

Međunarodni NASA Space Apps hakaton organizuje se po prvi put u Crnoj Gori, a Knightsbridge Schools International (KSI) Montenegro iz Tivta je izabran za domaćina događaja.

Space Apps je međunarodni hakaton za kodere, naučnike, dizajnere, pripovjedače, proizvođače, građevince, tehnologe i druge u gradovima širom svijeta, gdje se timovi bave NASA-inim otvorenim podacima, za rješavanje problema na Zemlji i u svemiru.

Međunarodni NASA Space Apps izazov traje 48 sati i održava se u različitim gradovima širom svijeta između 18. i 20. oktobra. NASA svake godine razvije izazove za Space Apps događaj. Koristeći njene podatke za rešavanje postavljenih izazova, Space Apps timovi uče o samim podacima i učestvuju u stvaranju i primjeni znanja koje rezultira. Space Apps je 2018. godine uključio više od 18.000 učesnika na više od 200 događaja u 75 zemalja.

"0d 19 - 20. oktobra, vrata škole će biti otvorena za učesnike koji će sarađivati na projektu razvoja tehnologije u nekoliko oblasti. Ovaj događaj privlači talentnovane pojedince, kao i dobrovoljce sa inicijativom – sve koji imaju želju da neposredno utiču na svijet", kazala je Zorica Đurović, marketing menadžer škole.

Ona je pozvala sve koji imaju želju da daju svoj doprinos da se registruju.

NASA Space Apps izazov, kako ističu iz škole, predstavlja priliku da se pokaže inovacija, izgradi svijest i podstaknu učesnici na korišćenje podatka kojima raspolaže NASA za rješavanje složenih problema koji se odnose i na Zemlju i na svemir.

U ovom značajnom, međunarodnom projektu sarađuju vladine agencije, brojne organizacije i akademske institucije iz cijelog svijeta.

Bonus video: