Tviter odobrio stalni rad na daljinu za neke zaposlene

Ova američka društvena mreža prva je velika kompanija iz tehnološke industrije koja je preduzela tako drastične odluke po pitanju rada na daljinu
335 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.05.2020. 09:01h

Američka kompanija Tviter planira da odobri nekim od svojih zaposlenih da trajno rade od kuće čak i kada mjere izolacije radi suzbijanja koronavirusa budu potpuno ukinute, saopštila je danas ta grupa.

Ova američka društvena mreža prva je velika kompanija iz tehnološke industrije koja je preduzela tako drastične odluke po pitanju rada na daljinu.

"Ako naši zaposleni imaju ulogu i položaj koji im omogućuju da rade od kuće i ako oni to žele trajno da urade mi ćemo im to omogućiti, rekao je portparol Tvitera za Frans pres.

"Inače naše kancelarije će ih toplo primiti uz neke dodatne mjere predostrožnosti kada procijenimo da više ne postoji rizik da se vrate", dodao je on.

Kompanija je navela da će uz vrlo rijetke izuzetke njene kancelarije ostati zatvorene do septembra i da će svako ponovno otvaranje biti smišljeno, postepeno i zavisiti od slučaja do slučaja.

Neće biti nikakvih poslovnih putovanja pre septembra i većina dogadjaja firme predvidjena za 2020. gde je potrebno fizičko prisustvo su otkazana.

Kako prenosi sajt Bazfidnjus (BuzzFeed News) ta uputstva je prenio šef i osnivač Tvitera Džek Dorsi u imejlu poslatom danas zaposlenima grupe.

Tviter je sredinom marta već dao instrukcije svim svojim zaposlenim u svijetu da rade od kuće da bi se borili protiv širenja virusa. Slične odluke donijele su i druge velike Internet kompanije da bi zaštitili svoje zaposlene među kojima Gugl, Epl i Fejsbuk.

Dva internet giganta Gugl i Fejsbuk su pomerili vraćanje u kancelarije za 2021. godinu.

Bonus video: