Telekomov Extra Trio i dalje po staroj cijeni

Umjesto 13,80, novi ADSL Basic paket koštaće 11,73 eura
113 pregleda 18 komentar(a)
Telekom, Foto: Luka Zeković
Telekom, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.12.2015. 18:58h

Crnogorski Telekom sniziće cijenu ADSL-a od 15. decembra, ali ne i Extra Trio paketa, koji sadrži tu i usluge kablovske televizije i fiksne telefonije.

Extra Trio paket neće pojeftiniti, kao ni nakon prošlogodišnjeg sniženja, jer to nije predviđeno naredbom regulatora.

“Regulatorna agencija je propisala naredbu da Crnogorski Telekom počev od 15. decembra uvede nove maloprodajne cijene za fiksne usluge i ADSL internet. Ostali paketi usluga i servisa nisu regulisani novom naredbom”, rečeno je “Vijestima” u toj kompaniji.

Nakon sniženja, pretplatnike će, na primjer, umjesto sadašnjih 13,80, novi ADSL Basic paket koštati 11,73 eura, Flat 2 paket će pojeftiniti sa 16,66 na 14,16 eura, a Flat 5 paket sa 21,90 eura na 18,61.

Extra Trio je korisnicima nekada nuđen kao povoljna opcija, jer su kroz paket mogli da dobiju uslugu fiksne telefonije, kablovsku i ADSL za manje novca, nego u slučaju da svaku plaćaju odvojeno.

Prošlogodišnje i ovogodišnje sniženje cijena, međutim, Extra Trio sada čini nepovoljnijim izborom.

Korisnik Extra Trio Start paketa, na primjer, za osnovni TV paket od 70 kanala, neograničene pozive u Telekom fiksnoj mreži i ADSL brzine 4 megabita u sekundi plaća 38,59 eura.

Iste usluge bi odvojeno platio 40,11 eura, ali bi dobio ADSL paket za megabit brži. Osim toga, pretplatnik koji sve usluge koristi odvojeno, u bilo kom trenutku može da raskine ugovor za bilo koju od njih, ili da ih zamijeni za druge iz ponude kompanije, što nije slučaj sa Extra Trio paketima.

Crnogorski Telekom je i lani smanjio cijene ADSL paketa, ali kompanija nikada ne naglašava da je cijena te, kao i bilo koje druge njihove usluge, uvećane za 5,1 euro (bez PDV-a), što je “mjesečna naknada za pristup mreži”, koju je pretplatnik u obavezi da plati bez obzira na to da li na lokaciji koristi fiksnu liniju.

Iz Telekoma su saopštili da su ove godine uveli Extra Mix paket, sa novim pogodnostima u odnosu na Extra Trio, po istoj maloprodajnoj cijeni.

Paket nije dio standardne ponude kompanije, već je riječ o promotivnoj ponudi, koja važi do početka decembra.

Bonus video: