Tivat postao član FECC-a

Za 9.jun zakazana je velika karnevalska povorka koja će običi grad a na Pinima će biti priređen koncertom Indire Force, dok će narednog dana u 18 časova biti održan veliki dječiji karneval
227 pregleda 0 komentar(a)
Konvencija Karnvalskih gradova, Foto: NVU Maškarada
Konvencija Karnvalskih gradova, Foto: NVU Maškarada
Ažurirano: 31.05.2018. 07:38h

Prvi međunarodni karneval u Tivtu održaće se od 8. do 10.juna u organizaciji NVU "Maskarada" uz pomoć Opštine i Turističke organizacije Tivat, kao i brojnih drugih sponzora koji su prepoznali značaj ovog projekta u cilju obogaćivanja sadržaja u predsezoni.

"Karneval je ujedno i najava za jedno bogato ljeto kada je u pitanju kulturno-zabavni program u Tivtu", saopštla je juče Turistička organizacija Tivat uz napomenu da će se maškarane svečanosti dva dana održavati na gradskoj rivi Pine.

Za 9.jun zakazana je velika karnevalska povorka koja će običi grad a na Pinima će biti priređen koncertom Indire Force, dok će narednog dana u 18 časova biti održan veliki dječiji karneval.

Inače, na Izborna skupština koja je prekjuče održana u Šapcu usklopu na 38. Konvencije Federacije Evropskih Karnevalskih Gradova (FECC), Tivat zvanično postao član Federacije. Time je pored Kotora, Budve, Herceg-Novog i Tuzi, Tivat postao postao peti grad iz Crne Gore koji se svrstao u najveću porodicu karnevalskih gradova na svjetskom nivou.

"Tivat će svoje članstvo potvrditi za desetak dana kada će se u našem gradu održati Prvi međunarodni karneval u organizaciji NVU Maškarada Tivat, koja je inicijator učlanjenja Tivta u FECC, uz pokroviteljstvo Opštine i Turističke organizacije Tivat", saopšteno je iz NVU "Maškarada".

Crnu Goru su na Koncvenciji FECC-a u Šapcu, predstavljali delegati Kotora, Budve, Herceg Novog i Tivta na čelu sa predsjednikom FECC Crna Gora Brankom Đuricom. Delegaciju Tivta čine sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti Opštine Tivat i predsjednica Organizacionog odbora karnevala u Tivtu Dubravka Nikčević i predstavnik NVU "Maškarada“ i koordinator Organizacionog odbora tivatskog karnevala, Goran Božović.

Na izbornoj skupštini inače, osnivač i dosadašnji predsjednik FECC-a Henri van der Kron dobio titulu počasnog predśednika Federacije, dok je izabran novi Bord FECC International na čijem je čelu Lars Algel.

Bonus video: