Tivatska Opština nagradila najbolje đake

Ceremoniju dodjele nagrada uveličali su svojim učenici JU Muzičke škole Tivat
260 pregleda 0 komentar(a)
Tivat Luče, Foto: Siniša Luković
Tivat Luče, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 15.06.2018. 13:16h

Povodom dodjele nagrada dobitnicima diplome “Luča”, đacima generacije, kao i učenicima koji su učestvovali na državnim takmičenjima, u Opštini Tivat danas je upriličen svečani prijem za učenike, kojima je gradonačelnica dr Snežana Matijević uručila nagrade. Diplomu “Luča” dobilo je ukupno 44 učenika osnovnih i srednjih škola, titulu đaka generacije njih 6, dok je 19 učenika osvojilo neko od prva tri mjesta na državnim takmičenjima.

“Svim maturantima - malim i velikim, čestitam odličan uspjeh. Čestitam i vama koji ste ostvarili izuzetne rezultate na brojnim takmičenjima. Čestitam i vašim roditeljima jer su bili podrška i oslonac tokom vašeg školovanja, a sada su, sigurna sam, najponosniji roditelji. Čestitam nastavnicima i profesorima, koji su zajedno sa vama, stepenicu po stepenicu, gradili put ka vašem uspjehu.” – istakla je gradonačelnica Matijević, a najbolje tivatske ulenike pozdravila je i opštinska sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti Dubravka Nikčević.

Ceremoniju dodjele nagrada uveličali su svojim učenici JU Muzičke škole Tivat. Dobitnici nagrada, takođe su prisutne pozdravili prigodnim stihovima i riječima zahvale.

Za priznanje Luča, po 100 eura od Opštine su dobila 44 učenika. Iz OŠ „Drago Milović” : Anabela Telesmanić, Luka Božinović, Anđela Živković, Nikola Janović, Nora Griner, Marija Drakulović, Emilija Samardžić, Tomislav Perčin, Ozana Knezović, Tijana Hercegovac i Stefan Jašović; Iz SMŠ„Mladost“: Luka Reković, Mia Zeković, Đorđe Čavor, Lazar Vasiljković, Milica Lipovac, Bobana Tešić, Jelena Matijević, Krunoslav Velfel, Nikola Đurašević, Jelena Hajduković, Čedomir Kosovac, Ognjen Marović, Žarko Nedeljkov, Natalija Radnjić, Isidora Rašović, Milica Stanišić, Vanja Janković, Teodora Vlku, Kristina Pavićević, Svjetlana Duši, Dejana Radević, Petar Vlku, Marija Milić i Tijana Stanišić. Iz Muzičke škole Tivat laureate je Romana Francesković, dok su iz kotorske Gimnazije nagradjeni Tivćani : Jovana Lakičević, Vladimir Krgović, Jovan Starčević, a iz Pomorske škole Nikola Čavor, Vedran Nikolić, Ljubo Pavićević, Nemanja Stegić i Danilo Stanišić.

Opština Tivat je sa po 100 eura i monografijom “Tivatski slikari”nagradila šest djaka generacije, a to su :iz OŠ “Drago Milović” -Anabela Telesmanić; OŠ “Branko Brinić” – Vlado Terić; iz SMŠ “Mladost “ – Mia Zeković i Luka Reković , iz stručne škole -Krunoslav Velfel; kao i iz Muzičke škole Tivat- Martina Kovačević.

Sa po 50 eura nagrađeno je 19 najuspješnijih tivatskih djaka na državnim takmičenjima. Iz OŠ “Drago Milović” – Petar Vukotić, Luka Vukotić i Pavla Petrović. Iz SMŠ “ Mladost”- Nina Mitrović, Petar Brinić, Luka Reković, Dijana Mitrović, Anastazija Kovačević, Sara Ristović i Aleksandar Jašović. Dobitnici specijalnih nagrada iz Muzičke škole Tivat koji su od Opštine Tivat dobili nagradu u iznosu od po 50 eura su: Francesca Lesjak, Damjan Pajović, Vladimir Kecojević, Jovan Jokić, Milica Nikčević, Matija Vučinović i Tanja Stanišić. Istu nagradu su primili i vlasnici “Zlatnih lira” iz Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “ Vida Matjan” iz Kotora Kristina Jevrić i Danijela Krstović.

U ime ove generacije najboljih učenika Tivta, zahvalila se Anabela Telesmanić a ispred đaka generacije SMŠ Mladost , Mia Zeković.

Bonus video: