Turci masovno kupuju stanove i lokale u Starom gradu i centru Budve

Naime, samo u budućem multi apartmansko trgovačkom kompleksu „Porto Budva“ turski državljani kupili su, kako je „Vijestima“ potvrdila direktorka prodaje kompanije „Alart centar“ Ana Golubović deset luksuznih stanova od početka godine. Ona je potvrdila da je interesovanje turskih državljana veliko, te da svakodnevno imaju upite
635 pregleda 89 komentar(a)
Budva grad, Foto: Vuk Lajović
Budva grad, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 01.08.2018. 06:31h

Više od 40 stanova i poslovnih prostora tokom ove godine kupili su turski državljani u Starom gradu i luksuznim stambenim kompleksima koji se grade ili su izgrađeni u samom srcu Budve.

Procjenjuje se da u zakupu biznismeni iz ove države drže oko 50 poslovnih prostora u ekskluzivnoj zoni Budve, uz samu obalu i u Starom gradu.

Praktično, samo u Starom gradu više od deset poslovnih prostora su zakupili turski državljani otvarajući prodavnice nakita, kožne galanterija, ali i suvenirnice.

Kupljeno je i nekoliko stanova i par poslovnih prostora u samom Starom gradu, ali milionska trgovina nekretninama „odigrava“ se i stotinjak metara dalje u luksuznim građevinama.

Naime, samo u budućem multi apartmansko trgovačkom kompleksu „Porto Budva“ turski državljani kupili su, kako je „Vijestima“ potvrdila direktorka prodaje kompanije „Alart centar“ Ana Golubović deset luksuznih stanova od početka godine. Ona je potvrdila da je interesovanje turskih državljana veliko, te da svakodnevno imaju upite.

Poznato je da je cijena kvadrata stana u „Porto Budva“ od najmanje 4.000 eura pa do deset hiljada, koliko košta kvadrat poslovnog prostora u budućem šoping centru.

Turski državljani u proteklih pola godine uknjižili su se i na petnaestak stanova u četiri solitera, koji su izgrađeni pored budućeg „Porto Budva“, Uvidom u katastarsku evidenciju, od februara pa do jula izvršena je uknjižba turskih državljana na atraktivnim stanovima, gdje je cijena kvadrata od 2.500 pa do 4.000 eura, u zavisnosti od pozicije.

Interesovanje Turaka, koji su praktično preplavili Budvu, je i za novizgrađene stambene zgrade u Gospoštini, te kod gradske Pošte, gdje su takođe kupili nekoliko stanova i poslovnih prostora. A pod zakupom od ove sezone turski ugostitelji su uzeli i poznati restoran na Slovenskoj plaži, nekadašnji Internacional. Zakupljeni su i poslovni prostori u šoping centru na Staroj autobuskoj stanici, nedaleko od Staroga grada, a interesovanje turskih preduzetnika je praktično za sve atraktivne lokacije.

Ni Opština nije izuzeta od poslovnih predloga turiskih biznismena, koji su bacili oko i na gradski bazen, ali je ta ponuda odbijena.

Poznavaoci tržišta nekretnina smatraju da će se „najezda“ turskih državljana nastaviti, te se ponavalja situacija od prije deceniju, kada je Budva bila preplavljena Rusima, koji su kupovali sve što im je zapalo za oko.

15 stanova u proteklih pola godine uknjižili su turski državljani u četiri solitera, koji su izgrađeni pored budućeg „Porto Budva”. Uvidom u katastarsku evidenciju od februara do jula izvršena je uknjižba turskih državljana na atraktivnim stanovima, gdje je cijena kvadrata od 2.500 pa do 4.000 eura, u zavisnosti od pozicije

Bonus video: