U noći dodjele Oskara ime Dženifer Lorens najtraženije na Googlu

Među pet najbrojnijih pretraga našli su se i glumica En Hatavej na trećem mjestu, i filmovi „Pijev život“ i „Jadnici“
0 komentar(a)
Dženifer Lorens, Foto: Beta/AP
Dženifer Lorens, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.02.2013. 18:44h

Ime glumice Dženifer Lorens bilo je „najtraženije” tokom oskarovske noći sa nedjelje na ponedjeljak, ako je vjerovati rezultatima koje je objavila kompanija Google.

Lorens je apsolutna pobjednica i kada su u pitanju pretrage vezane za haljine glumica

Ime Lorensove, dobitnice nagrade za najbolju glavnu žensku ulogu, unijeto je najviše puta u Googleovu pretragu tokom dodjele Oskara. Odmah za njom bilo je i ime najboljeg glumca, čuvenog Danijela Dej Luisa, prenosi američki magazin „Time“.

Među pet najbrojnijih pretraga našli su se i glumica En Hatavej na trećem mjestu, i filmovi „Pijev život“ (Life of Pi) i „Jadnici“ (Les Miserables) na četvrtom i petom mjestu.

Lorens je apsolutna pobjednica i kada su u pitanju pretrage vezane za haljine glumica, ostavljajući tako za sobom Hatavejevu.

Google zanimljivosti

Osim ovih, Google pretraga otkrila je i neke zanimljive detalje. Kada se Vilijam Šatner pojavio na početku ceremonije u ulozi kapetana Kirka iz „Zvezdanih staza“, pojam „Kirk“ dospio je na vrh najtraženijih sa 1.500 pretraga u minuti.

Slično tome, pojava prve dame SAD Mišel Obame na kraju ceremonije navela je mnoge da pretraže njeno ime. Tako je njeno ime u jednoj minuti bilo ukucano u pretragu čak 4.500 puta.

Još jedan događaj izazvao je pažnju i to veću nego u pomenuta dva slučaja. Kada su u kategoriji za montažu zvuka trijumfovala dva filma, u svega šezdeset sekundi u Google pretragu ukucano je „Da li je ikada bilo neriješeno na Oskarima?“ (Has There Ever Been a Tie in the Oscars) čak pet hiljada puta.

Bonus video: