U ponudi Pošte Crne Gore slanje i prijem internet telegrama iz cijelog svijeta

Potencijalni korisnici usluge slanja telegrama iz inostranstva preko Pošte Crne Gore su, prema njenim riječima, pomorci, studenti i učenici u inostranstvu, te crnogorska dijaspora
996 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.10.2011. 18:36h

Pošta Crne Gore, jedina koja u regionu nudi uslugu Web telegram, odnosno mogućnost slanja telegrama, osim sa šaltera pošte, naručivanjem putem telefona ili SMS-om, i putem globalne mreže, omogućava i slanje telegrama sa bilo koje tačka u svijetu prema bilo kojoj destinaciji.

Servis Web telegram je dostupan sa portala Pošte, na lokaciji Postacg.me. Stranica sa koje korisnik može da uputi telegram sadrži jednostavne forme, za unos podataka o osobi koja šalje telegram, kao i podatke o primaocu – jednako kao što je to slučaj prilikom tradicionalnog slanja telegrama. Korisnici mogu da se odluče za slanje poklon telegrama, telegrama sa nekim od ponuđenih obrazaca, u zavisnosti od povoda za slanje telegrama (saučešće, vjenčanje, rođenje djeteta...). Te opcije su dostupne isključivo korisnicima iz Crne Gore, koji telegram šalju nekome u Crnoj Gori. Pošta je, međutim, proširila asortiman usluga, u smislu da su omogućili slanje i prijem telegrama i za one van granica Crne Gore. U tom slučaju, korisnik će moći da pošalje isključivo tekstualni telegram.

„Slanje web telegrama iz bilo kojeg mjesta na svijetu i slanje telegrama sa nekog od naših šaltera, za Poštu Crne Gore znači isti proces. Kada korisnik iz Kanade, preko našeg sajta, uputi telegram u Podgoricu, telegram „ulazi“ u telegrafski sistem Pošte Crne Gore i dalje „putuje“ zavisno od tačne lokacije gdje treba biti uručen. Ukoliko je korisnik iz Kanade poslao telegram za Francusku, telegram kroz naš sistem biva otpremljen na adresu telegrafa u Francuskoj. Pošta Francuske ga štampa i odnosi na adresu.

Pošta globalnu uslugu nudi po cijeni lokalne

Dakle, isto kao da je telegram za Francusku poslat sa bilo kojeg od šaltera Pošte Crne Gore“, kaže Vesna Goljević-Novović, PR Pošte.

U tom smislu je, dodaje, formirana i cijena, pa korisnik iz inostranstva uslugu plaća kao da je telegram poslat iz Crne Gore.

„Internet korisnik je u suštini, teorijski gledano, uvijek u Crnoj Gori“, kaže Goljević-Novović.

Potencijalni korisnici usluge slanja telegrama iz inostranstva preko Pošte Crne Gore su, prema njenim riječima, pomorci, studenti i učenici u inostranstvu, te crnogorska dijaspora.

„Usluga je za njih posebno privlačna, jer slanje telegrama plaćaju kao da su u Crnoj Gori“, objasnila je PR Pošte.

Do sada, kako je kazala, putem interneta primljeno nekoliko telegrama i svi su bili upućeni za Crnu Goru.

Kako je usluga namijenjena korisnicima iz inostranstva, njena promocija će biti skoncentrisana na web marketing, pa će će reklama za web telegrame naći na sajtovima interesantnim za ove grupe.

U Pošti, kako je kazala Goljević-Novović, planiraju da u skorijoj budućnosti, sporazumima sa poštanskim upravama omoguće svojim korisnicima slanje luksuznih telegrama i telegrama sa poklonom i van granica Crne Gore.

Galerija

Bonus video: