U "Vijestima" čitajte: Brutalno pretučen u Domu starih; Ko krije istinu o smrti Đurovića?

Na poluostrvu Luštica eksproprisaće se još četiri parcele u obuhvatu nekadašnjeg kamenoloma Velja spila na Oblatnom, ukupne površine od oko četiri hiljade kvadrata, predviđeno je odlukom koju je Vlada usvojila ne posljednjoj sjednici
86 pregleda 2 komentar(a)
Naslovna 18.07., Foto: Vijesti
Naslovna 18.07., Foto: Vijesti
Ažurirano: 18.07.2016. 05:27h

U današnjim "Vijestima" čitajte:

  • Za struju dužni skoro sedam miliona

Dug za struju 50 opštinskih i državnih institucija, najvećih dužnika, na kraju maja je iznosio 6.793.200 eura. Prema spisku u koji “Vijesti” imaju uvid, od 50 opštinskih i državnih institucija najvećih dužnika, tri su isključene sa elektromreže, a 18 ih je 31. maja sa Elektroprivredom imalo potpisan protokol o plaćanju duga na rate.

  • Sud će reći ko šta plaća

Konzorcijum vlasnika bolnice Meljine do sada nije dobio službeno obavještenje o pokretanju postupka raskida privatizacionog ugovora, rekla je "Vijestima" potpredsjednica Atlas grupe Manolina Bašović.

  • Vlada uzima četiri parcele Velje spile

Na poluostrvu Luštica eksproprisaće se još četiri parcele u obuhvatu nekadašnjeg kamenoloma Velja spila na Oblatnom, ukupne površine od oko četiri hiljade kvadrata, predviđeno je odlukom koju je Vlada usvojila ne posljednjoj sjednici.

  • Rizik da Balkan bude rob uglja

Uprkos pogubnom uticaju na prirodnu sredinu, zdravlje ljudi i pogoršanju problema klimatskih promjena, postoji rizik da zemlje Balkana budu robovi uglja za dugi niz godina.

  • Ko krije istinu o smrti Đurovića?

Nešto poslije podneva petog oktobra 1991. u rejonu konavoskog sela Popovići blizu Čilipa, pred očima nekoliko stotina svjedoka iz redova crnogorskih rezervista u uniformama JNA, srušio se helikopter "gazela" jugoslovenskog ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane.

  • Brutalno pretučen u Domu starih

Sedamdesetpetogodišnjeg gluvonijemog Bjelopoljca Vuka Jaćimovića zvanog Vučo, preksinoć je protivpožarnim aparatom pretukao cimer iz Staračkog doma u Bijelom Polju, bivši pacijent Psihijatrijske klinike V. B. (40) iz Danilovgrada.

  • Pozorište ništa ne mora, i mora sve

Na jubilarnom, 30. festivalu Grad teatar Boris Liješević predstavio se režijom prve opere u karijeri "Dve glave i devojka", na muziku Isidore Žebeljan, koju je kompozitorka koja danas sarađuje sa svjetskim muzičkim institucijama komponovala 2012, po porudžbini italijanske akademske fondacije i festivala "Setimana muzikale seneze".

  • Srce im puno kad praunučad dođu

U društvu djece, unučadi i praunučadi, Nikola Nikezić (90) i Cvijeta-Beba (82), rodom Radulović, proslavili su 63. godišnjicu braka. Prema dostupnim podacima, njihov brak je moguće i najduži u Baru danas.

Pročitajte i kolumne Božene Jelušić i Bobana Novovića

Bonus video: