Uhapšen Podgoričanin: Oduzete kapisle za aktiviranje eksploziva, GPS uređaji, kokain, novac...

On je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija
138 pregleda 1 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.07.2018. 13:49h

Podgoričanin F.B. (28) uhapšen je nakon što je podgorička policija, u saradnji sa službenicima Sektora kriminalističke policije, u pretresu stana kod njega pronašla i oduzela električne kapisle za aktiviranje eksploziva, GPS uređaje, magnete, sredstva komunikacije, lap-top, kokain i novac.

On je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopštili su iz Uprave policije.

"Službenici CB Podgorica i SKP su, u sklopu aktivnosti usmjernih na prevenciju kao i na dokazivanje izvršenih krivičnih djela, a postupajući na osnovu prethodno pribavljene naredbe sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres stana koji koristi F.B. (28) iz Podgorice. Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli i oduzeli 21 komad električnih kapisli za aktiviranje eksploziva, dva GPS uređaja koji se koriste za praćenje kretanja, 11 magneta, 11 mobilnih telefona, 17 SIM kartica nacionalnih i inostranih mobilnih operatera, lap – top, jedan pvc paketić sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain, novac u iznosu od oko 16.000 eura i više platnih i bankovnih kartica", kazali su iz policije.

Oduzeti predmeti će, kako dodaju iz policije, biti predmet vještačenja, u cilju pribavljanja dokaza koji će biti od pomoći prilikom rješavanja krivičnih djela izvršenih u prethodnom periodu.

Državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici je naložio da se F.B. uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija. Nakon saslušanja tužilac je za ovo lice donio rješenje o zadržavanju do privoda nadležnom sudiji za istragu.

Bonus video: