UNCG: Napad na Lakić slika i prilika crnogorskog društva

"S obzirom da je koleginica u svojim tekstovima govorila o jasnoj sprezi organizovanog kriminala i institucija sistema, mjera efikasnosti Vlade Crne Gore u razotkrivanju ovog slučaja biće najbolja potvrda ili negacija njenih navoda", kazali su iz UNCG
0 komentar(a)
napad na Oliveru Lakić, Foto: Filip Roganović
napad na Oliveru Lakić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 07.05.2018. 22:10h

Pozivamo sve relevantne institucije da pod hitno i neodložno pokrenu sve raspoložive resurse u otkrivanju počinilaca i naručilaca napada na koleginicu Oliveru Lakić, koja je ranjena ispred svog stana u centru Podgorice, saopšteno je iz Udruženje novinara Crne Gore (UNCG).

"S obzirom da je koleginica u svojim tekstovima govorila o jasnoj sprezi organizovanog kriminala i institucija sistema, mjera efikasnosti Vlade Crne Gore u razotkrivanju ovog slučaja biće najbolja potvrda ili negacija njenih navoda", kazali su iz UNCG.

Oni dodaju da je napad na Lakić je slika i prilika crnogorske stvarnosti i jasan pokazatelj ovdašnjih građanskih i medijskih sloboda.

"Jasno je kako je ovaj metak odapet ranije, a najavile su ga prijetnje i brutalni fizički napad na nju, na ovom istom mjestu gdje je sinoć i upucana. Upucati novinarku ispred njenog stana u centralnom, najprometnijem podgoričkom bulevaru, pokazuje bezobzirnu drskost napadača, ali prije njihov spokoj kako neće biti otkriveni i procesuirani. Za to postoje brojni primjeri, uključujući i ubistvo kolege Duška Jovanovića, ali i drugi fizički nasrtaji za koje do sada nemamo pravosudne epiloge. Umjesto toga iz tužilačkih fioka takvi predmeti misteriozno „emigriraju“ u nepoznato. O tome nas je obavijestio Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić koji je priznao da je tužilačka dokumentacija sa dokazima o ranijim napadima na Lakićku „emigrirala i trajno izgubljena"", navodi se u saopštenju.

UNCG je pozvao svoje članstvo da se u srijedu u 11 sati pridruži kolegama iz „Vijesti“ ispred zgrade Vlade Crne Gore u znak protesta.

Bonus video: