UP u vezi sa slučajem u Ulcinju: Postupićemo u skladu sa odlukama suda

Kako su objasnili u prostorijama OB Ulcinj uzete su izjave od policijskih službenika koji su te večeri vršili raciju u ugostiteljskom objektu u Ulcinju
96 pregleda 3 komentar(a)
Policijska tortura Ulcinj, Foto: URA
Policijska tortura Ulcinj, Foto: URA
Ažurirano: 31.10.2018. 14:40h

Crnogorska policija je još prošle godine preduzela aktivnosti u cilju utvrđivanja činjenica u vezi sa postupanjem policijskih službenika u lokalu u Ulcinju i postupiće u skladu sa odlukom suda, saopšteno je iz Uprave policije.

Na snimcima koji je "Vijestima" dostavila GP URA, vidi se kako policajci vrše brutalnu torturu, udaraju šakama po vratu, rebrima, šutiraju i vrijeđaju ljude u lokalu.

Uprava policije će, kako su kazali, preduzimati sve zakonom propisane aktivnosti u cilju zaštite policijskih službenika koji zakonito postupaju u obavljanju svojih poslova i zadataka a koji su pritom predmet napada, bilo verbalno ili fizički.

JWPlayer video mesto

"Sa druge strane, Uprava policije će preduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju sankcionisanja dokazanih slučajeva prekoračenja ovlašćenja i drugih vrsta neprofesionalnog ponašanja policijskih službenika", rekli su iz Uprave policije.

JWPlayer video mesto

Oni su dodali da se nezakonito ponašanje, ni od građana ni od policijskih službenika, neće tolerisati.

Policija je, kako navode, u ovom slučaju preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja istinitih činjenica.

Navodi se da su službenici Odjeljenja bezbjednosti (OB) Ulcinj, prošle godine, nakon događaja, kada nijesu bili ni u saznanju da postoji snimak, postupili po pritužbi advokata oštećenih.

Kako su objasnili u prostorijama OB Ulcinj uzete su izjave od policijskih službenika koji su te večeri vršili raciju u ugostiteljskom objektu u Ulcinju.

"O svemu je upoznat nadležni tužilac koji je podigao optužni predlog protiv tri policijska službenika zbog sumnje da su počinila krivično djelo zlostavljanje. S obzirom da je ovaj predmet u fazi sudskog postupka, prema njemu ćemo se odrediti nakon završetka postupka na način što ćemo postupiti u skladu sa konačnom odlukom suda koji odlučuje u ovom predmetu", kazali su iz Uprave policije.

Bonus video: