Uprava policije: Postupili po svakoj prijavi u vezi sa dešavanjima na dan lokalnih izbora

"U najvećem broju slučajeva, službenici policije su izašli na lice mjesta gdje su obavili službene mjere i radnje. Sa događajima za koje je postojala potreba upoznati su i nadležni tužioci"
218 pregleda 2 komentar(a)
Policija, Grb policije, Uprava policije, Foto: Arhiva Vijesti
Policija, Grb policije, Uprava policije, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 27.05.2018. 20:19h

Upravi policije je tokom današnjeg izbornog dana, shodno trenutnim podacima, prijavljen 21 događaj u jednom broju opština u kojima se održavaju lokalni izbori, a koji se odnose na dešavanja u vezi sa izborima, saopšteno je iz Uprave policije.

"Od ovog 21 događaja, u Podgorici je prijavljeno 12, u Bijelom Polju četiri, u Baru dva, u Pljevljima jedan, u Rožajama jedan i u Kolašinu jedan događaj. Službenici Uprave policije su postupili po svakoj prijavi i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti. U najvećem broju slučajeva, službenici policije su izašli na lice mjesta gdje su obavili službene mjere i radnje. Sa događajima za koje je postojala potreba upoznati su i nadležni tužioci. Najviše prijava odnosilo se na navodnu tzv. kupovinu ličnih karata (pet slučajeva), prijetnje i izazivanje na tuču na biračkom mjestu (tri slučaja), onemogućavanje glasanja (dva slučaja) i neovlašćeno snimanje i fotografisanje (dva slučaja)", kazali su iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da od ostalih prijavljenih slučajeva, izdvajaju događaj u naselju Konik u Podgorici kojom prilikom su aktivisti koalicije URA i Demokrata oko 10,45 časova policiji prijavili fizički napad na njih od strane više lica.

"Policijski službenici su preduzeli mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja. Uzete su izjave od ovih lica. Policija je identifikovala jedno od lica na koje su prijavioci ukazali kao mogućeg izvršioca i od tog lica je uzeta izjava. O svemu je obaviješten nadležni tužilac kojem su dostavljeni spisi prikupljeni tokom dosadašnjeg postupanja policije. Policijski službenici nastavljaju aktivnosti na radu u ovom predmetu. Policijski službenici će, u vezi sa svim prijavljenim događajima, preduzimati dalje mjere i radnje u slučajevima u kojima tužilac naloži postupanje odnosno ocijeni da ima elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti", rekli su iz Uprave policije.

Bonus video: