URA Kotor: Za SDP je Marković garant pravne sigurnosti

"Čudi jedino, što kao veliki pravni znalci i legalisti, ne znate da takve vrste saglasnosti nemaju nikakvo pravno utemeljenje i nikoga ne obavezuju, pa nam nije jasno odakle crpite sigurnost investiranja u takvo jedno obećanje"
183 pregleda 23 komentar(a)
Građanski pokret URA logo, Foto: Građanski pokret URA
Građanski pokret URA logo, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 15.11.2018. 07:56h

Hvalisanje SDP-a koji je 18 godina bio u koaliciji sa DPS-om, može služiti samo njihovom povrijeđenom egu, saopštili su u kotorskom odboru URA na saopštenje SDP-a.

"Građani Kotora najbolje cijene i ocjenjuju sve "dobro" što ste za opštinu Kotor uradili za taj ne baš mali period. Ono što bi bilo za očekivati jeste da građanima Kotora odgovorite - Zašto Luka Kotor sa pozicija koje su vaši kadrovi zauzimali nije za vrijeme vaše vlasti dobila dugoročnu ili prvenstvenu koncesuju, ili recimo niste završili ovaj projekat decenije za period od 18 godina koliko ste bili na najznačajnijim funkcijama u zemlji", navode iz kotorskog pokreta URA.

Oni poručuju SDP-u da "ako već govore da brane zakonitost ovog projekta, ni poslije 4 mjeseca nijesu odgovorili što je to što je "nezakonito" u poslu kupovine zemljišta".

"A naročito što su upravo kadrovi SDP-a bili u potpunosti uključeni i zaduženi da ispitaju kompletnu pravnu stranu ove kupovine a sam predsjednik OO SDP Kotor, gdin Nedović bio zadužen za sačinjavanje Memoranduma o saradnji Opštine Kotor i AD „Jugopetrola“, koji je u decembru mjesecu prošle godine i potpisan“, ističu oni.

Navode i da odbornike SDP-a niko nije sprečavao da budu konstruktivni i da dopune skupštinski materijal sa svim ostalim dokumentima koji bi pokazali opravdanost ove investicije.

"Pa i sa dokumentom premijera Markovića, koji je kao što navodite aminovao razmjenu nekretnina sa CEDIS-om. Nadamo se da će te taj dokument podijeliti odbornicima na skupštinskom zasjedanju u petak, kako bi se svi mogli upoznati sa istim. Čudi jedino, što kao veliki pravni znalci i legalisti, ne znate da takve vrste saglasnosti nemaju nikakvo pravno utemeljenje i nikoga ne obavezuju, pa nam nije jasno odakle crpite sigurnost investiranja u takvo jedno obećanje. Objasnite građanima kako ste to zaštitili „mukotrpno opštinski stečen novac“ na osnovu obećanja jednog čovjeka, a znamo da odluke ne donosi jedan čovjek nego Vlada“, istakli su u kotorskom pokretu URA.

Poručuju SDP-u da su se građani naslušali demagogije sa raznih strana i da zamjenom teza ne pokušavaju opravdati to što su glasali protiv odluke o povećanju imovine Opštine Kotor.

"Jer i vi dobro znate da nemate što prigovoriti ovom investiranju ni sa ekonomske a ni sa pravne strane. Međutim, raduje nas što ćemo u petak imati na stolu i dokument koji ste obezbijedili, u vidu saglasnosti premijera Markovića. Time ćemo najzad odagnati svaku dalju sumnju u zakonitost čitavog posla, a na radost i u interes komunitade kotorske", zaključuju u OO URA Kotor.

Bonus video: