Uskoro Pulicerova nagrada za poruku na Tviteru?

One su "brze i izvještavaju o događajima koji se dešavaju u realnom vremenu", napominju oni
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.12.2011. 19:31h

S obzirom na sve veći značaj Tvitera u širenju informacija, Pulicerova nagrada, jedno od najprestižnijih priznanja u novinarstvu, mogla bi uskoro da bude dodeljena i autoru jednog ili više "tvita", prenose američki mediji.

Smatra se da je šteta da vijest koja je putem ove društvene mreže emitovana gotovo istog časa kad i događaj o kojem govori bude nagrađena samo u formi članka objavljenog sa vremenskim razmakom u štampi.

Vijesti poslate putem Tvitera, uostalom, u potpunosti odgovaraju novim kriterijumima koje je za selekciju članaka u kategoriji "udarnih vesti" postavio odbor za dodjelu Pulicerove nagrade, ističu pobornici ove ideje, među kojima je i Nimenova fondacija za novinarstvo na Harvardu.

One su "brze i izvještavaju o događajima koji se dešavaju u realnom vremenu", napominju oni.Postoje mnogi sjajni primjeri primene Tvitera u novinarstvu kao što je izvještavanje reportera "Njujork tajmsa" za vrijeme tornada u Misuriju, kontinuirano slanje vijesti sa masovnih demonstracija na trgu Tahrir u Kairu i u drugim arapskim zemljama kao i za vreme zemljotresa i cunamija u Japanu..

Bonus video: