Vaš mozak može da kontroliše tuđu ruku, pogledajte kako

"Mozak je zadivljujući i kompleksan organ. I dok su mnogi njime fascinirani, nažalost, o njemu ne znaju mnogo, jer neuronauku ne predajemo u školama"
4 komentar(a)
Gregori Džon Gejdž, Foto: Screenshot (YouTube)
Gregori Džon Gejdž, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 30.04.2015. 05:58h

Gregori Džon Gejdž svakodnevno se trudi da neuronauku približi običnom čovjeku, pogotovo djeci kako bi ih inspirisao da se jednoga dana pridruže istraživanju mozgova.

Naime, Gejdž tvrdi da je poznavanje tog organa još u "mračnom dobu" i da se još radi na otkrivanju svega dosad zagonetnog i dalekog.

"Mozak je zadivljujući i kompleksan organ. I dok su mnogi njime fascinirani, nažalost, o njemu ne znaju mnogo, jer neuronauku ne predajemo u školama. A jedan od razloga zašto je to tako jeste činjenica da je oprema veoma skupa pa o neuronauci možete da saznate više tek na institutima i univerzitetima."

"Šteta je što je to tako jer svaki peti čovjek pretrpi neki neurološki poremećaj, a ne znamo kako da ih liječimo", izjavio je Gejdž u uvodu zadnjeg predavanja, pa je publici predstavio mali aparat koji prenosi električne impulse i koji je napravio uz pomoć kolege Tima Marzula.

Pogledajte šta je pomoću njega pokazao, genijalno je.

Dnevnik.hr

Bonus video: