Vaši pratioci na Tviteru će sada vidjeti da li ste onlajn - Vijesti.me
DVIJE NOVE FUNKCIJE

Vaši pratioci na Tviteru će sada vidjeti da li ste onlajn

Jedna od funkcija se odnosi na odgovaranje u obliku tredova, a prikazuje uvučene odgovore na tvitove u obojenom segmentu poruke

tviter, twitter
tviter, twitter (Foto: Reuters)

Objavljeni su skrinšotovi koji prikazuju dvije nove funkcije koje Tviter upravo testira, a koje su najavili izvršni direktor te kompanije Džek Dorsej i direktorka menadžmenta prodaje Sara Hajder.

Prva funkcija se odnosi na odgovaranje u obliku tredova, a prikazuje uvučene odgovore na tvitove u obojenom segmentu poruke.

Druga funkcija koja se testira je status indikator, koji korisnike obavještava o tome da li je neka osoba trenutno na Tviteru. Ovo se prikazuje u formi zelene tačke na korisnikovoj profilnoj fotografiji.

Indikator statusa, na sajtovima kao što je Tviter, često se može zloupotrijebiti, a povratne informacije nekolicine korisnika te, i sličnih, društvenih mreže nisu bile pozitivne. Kažu, zabrinuti su za privatnost.

Za sada nema naznaka o tome da li Tviter planira nešto konkretnije sa ovim funkcijama ili ih samo testira kako bi video u kom pravcu korisnici razmišljaju.

Trenutno, djeluje kao da poruke u obliku tredova dobro prolaze kod korisnika, dok status indikator nije prihvaćen.


Najčitanije iz sekcije Vijesti