Vatreni gejmeri više nijesu samo među mlađom populacijom

Studija je takođe pokazala da prosječan fan igara ima 5 online prijatelja u gejmerskoj zajednici
0 komentar(a)
Gejmeri, Foto: Shutterstock
Gejmeri, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.07.2015. 15:51h

Najnovija istraživanja o gejmerima pokazuju da se starosna granica pomjera na gore, kao i da se sada vjerovatnije mogu naći žene među ovom populacijom.

Portpatol igračke društvene mreže Pixwoo.com koja je i sprovela istraživanje, rekao je da rezultati do kojih su dosli pokazuju koliko stereotipi o igračima mogu biti pogrešni. Prema ovoj studiji, igrači danas imaju prosječno 35 godina, oženjeni su, zarađuju 23.000 funti godišnje i igraju se 12 sati nedjeljno.

Takođe,prema istrazivanju, danas se i žene mogu mnogo češće naći među gejmerima nego ranije, a tu se misli na odrasle žene koje rade, imaju familiju ili su u vezi. Na osnovu svega, prilično je jasno da igranje odavno više nije rezervisano za djecu i mlade, iako će gejmeri reći da su to svakako odavno znali. Postoji toliko različitih tipova igara i konzola za igranje da može da se pronađe nešto za sve uzraste.

Studija je takođe pokazala da prosječan fan igara ima 5 online prijatelja u gejmerskoj zajednici.

Sa druge strane, situacija u SAD je nesto drugačija. Nedavna studija koju je sproveo NPD otkrila je neke iznenađujuće detalje kada su u pitanju PC gejmeri. Naime, prema njihovom istrazivanju, PC gejmer sada 38 godina, a čak 49 odsto njih su žene.

Informacije su prilično intrigantne, ali budući da se radi o poznatoj kompaniji, NPD, one se smatraju legitimnim. Prema njihovom iskustvu, većina ljudi koji su započeli svoj život igrajući Mario, ostala je u ovom svijetu. Naravno, prilično je teško tačno prikazati pojedinačne navike u industriji koja ima milione članova, ali je NPD sproveo istraživanje na zavidnom broju od 6000 ispitanika.

Oni koji sebe smatraju PC gejmerima, provode po šest i po sati nedjeljno igrajući igre, a izvještaj je dalje klasifikovao gejmere u tri podgrupe u zavisnosti od vremena provedenog u igranju igara. Prema toj podjeli, povremeni gejmeri čine 56 odsto tržišta, dok oni koji spadaju u "srednju" kategoriju zauzimaju 24 odsto tržišta. Preostalih 20 procenata odlazi na strastvene gejmere.

Istraživanje je pokazalo da su povremeni gejmeri gotovi svi žene, dok najstrastvenije gejmere predstavljaju muškarci u gotovo 100 odsto slučajeva.

Među strastvenim gejmerima su i poznata svjetska lica poput Megan Fox, Danijela Krejga, Džodi Foster, Kristine Agilere, Endija Marija ili Kim Kardašijan.

Bonus video: