Vespa GTS Super 300 ie – sprega snage i vrhunskog stila

Najsnažniji Vespin skuter svih vremena se odlikuje i tradicionalnim stilom i vrhunskom ergonomijom, a u Crnoj Gori je dostupan po specijalnoj cijeni.
417 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 28.10.2014. 23:50h

Vespa ima impresivnu istoriju koja datira još od 1946. godine. Italijanski proizvođač je kod svojih modela zadržao neodoljivi retro stil, ali u tehnološkom smislu njihovi dana[nji modeli ne zaostaju za bilo kojim drugim motociklom.

Možda najbolji primjer za to je model GTS Super 300 ie, najsnažnija Vespa ikad proizvedena.

To je skuter koji pruža tradicionalni stil, prvoklasnu ergonomiju i funkcionalnost i najsnažniji motor koji možete da dobijete uz jednu Vespu - Quasar agregat zapremine 278 kubika i snage od 22 KS.

Vespa GTS 300 ie Super je lider u Vespinoj ponudi sportskih modela, a to možete da vidite po detaljima kao što su mišićavi blatobrani, rešetke na desnoj oplati i crni točkovi sa metalik ivicama, što donosi vrlo ubjedljivu pojavu.

Jednocilindarski 4-taktni motor ima 4 ventila i elektronsko ubrizgavanje goriva. Maksimalna snaga od 22 KS se isporučuje na 7.500 obrtaja, a obrtni moment od 22,3 Nm pri 5.250 o/min.

I pored sportskih performansi koje obezbjeđuju maksimalnu brzinu od 130 km/h, potrošnja je izuzetno povoljna – 3,3 litra na 100 kilometara,

Instrument tabla je analogna i dizajnirana u pravom trkačkom stilu, što znači da je i lako čitljiva tokom vožnje.

Sistem ogibljenja je ojačan sa specijalnom crvenom oprugom, što je osobina kojom se GTS super razlikuje od ostalih modela.

Dobra trakcija i odziv na gas iz manjih brzina omogućavaju vozaču da zuji gradskim ulicama i magistralom sa pouzdanjem i stilom.

Za kraj još par tehničkih podataka. Za prenos snage se koristi CVT mjenjač, visina sjedišta je 790 mm, a točkovi su prečnika 12 inča.

Ovaj motocikl je dostupan u Crnoj Gori putem ovlašćenog prodavca i servisera, firme "Magnus Moto", koja je obezbijedila specijalnu cijenu od 4.950 eura (u Italiji GTS Super 300ie košta 5.250 eura).

Galerija

Bonus video: