Vidakovićeva protestuje ispred škole na Dan Evrope

Inspekcija nije kontrolisala da li je direktorka OŠ “Štampar Makarije” nagovarala đake da prijave nastavnice
126 pregleda 1 komentar(a)
Mirjana Vidaković, Milica Stanković, Foto: Zoran Đurić
Mirjana Vidaković, Milica Stanković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.05.2018. 06:26h

Bivša nastavnica OŠ "Štampar Makarije" Mirjana Vidaković, kojoj je nedavno uručen otkaz zbog iznošenja školskog kompjutera na popravku, protestovaće danas ispred te škole.

Vidakovićeva je kazala da je do sada svake godine sa đacima slavila Dan Evrope, a da danas mora da protestuje protiv načina na koji je dobila otkaz. Kazala je da se obratila svim relevantnim institucijama, ali i ambasadama i ukazala na “način na koji su nestajali njeni materijali iz školskog kompjutera, da bi nakon reakcije nadležnih inspekcija bili vraćani prazni fajlovi”.

Direktorka Milica Stanković je donijela odluku o otkazu Vidakovićevoj nakon disciplinkog postupka, tokom kojeg je priznala da joj je usmeno dozvolila iznošenje spornog kompjutera na popravku.

Stankovićeva je prije tog postupka, a što su “Vijesti” objavile, nagovarala polumaturante da upravi škole prijavljuju Vidakovićevu, ali i nastavnicu hemije Zemiru Mehmedović.

Prosvjetna inspekcija nije kontrolisala to postupanje direktorke škole.

“Prosvjetna inspekcija Uprave za inspekcijske poslove nije dobila inicijativu za vršenje nadzora u OŠ “Štampar Makarije” u vezi sa navodima da je direktorka škole nagovarala polumaturante da prijavljuju nastavnice”, saopštili su iz Uprave za inspekcijske poslove.

Stankovićeva je ranije kazala da ima pravo da razgovara sa učenicima o kvalitetu nastave, ali da to u slučaju nastavnice Vidakovićeve nije radila. Nije ni potvrdila ni demantovala da li je to činila u slučaju nastavnice Mehmedovićeve.

Međutim, prema saznanjima “Vijesti”, Stankovićeva je objašnjavala đacima da od Vidakovićeve “nijesu ništa naučili iz informatike”, tražila je od njih da se pismenim putem obrate upravi škole, odnosno njoj, i traže sveske iz informatike, za koje je zatim rekla da su završile u kontejneru ispred škole.

Bonus video: