Video-klipom protiv lažnih vijesti

153 pregleda 0 komentar(a)
Lažne vijesti, Foto: Shutterstock
Lažne vijesti, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.11.2018. 13:07h

Nevladina organizacija “Alfa centar“ iz Nikšića raspisala je konkurs za najbolji kratki video-klip na teme suzbijanja lažnih vijesti i dezinformacija.

Pravo učešća na konkursu koji je otvoren do 21. novembra imaju mladi uzrasta od 18 do 35 godina, a klip ne može biti duži od tri minuta.

“Učesnici konkursa treba da obrade i predstave potencijalne prijetnje i posljedice širenja lažnih vijesti, spinovanja i dezinfromacija, kao i lično viđenje autora na koji način mladi u Crnoj Gori mogu djelovati preventivno ili u najkraćem roku ublažiti posljedice”, naveli su iz “Alfa centra”.

Video-klip će ocjenjivati stručni žiri, a prilikom bodovanja uvažiće se i broj reagovanja na Facebook stranici “Alfa centra”. Pobjednici će biti proglašeni 25. novembra.

Autor najboljeg video-klipa dobiće 200 eura, drugoplasirani 100 i komplet knjiga, a trećeplasirani 100 eura.

“Aktuelnost ove teme u svijetu daje šansu da se ova pitanja probelmatizuju na kritički i kreativan način, a svakako otvaraju jedan inspirativan prostor za mlade kreativne stvaraoce iz Crne Gore”, poručili su iz “Alfa centra”.

Konkurs se realizuje u partnerstvu sa GLOBSEC-om iz Slovačke, u okviru projekta “Countering disinformation in Central and Eastern Europe”.

Bonus video: